• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: “SERVİS ARAÇLARINDAN MESLEK ODASINA KAYITLI OLANLARI TERCİH EDİN”


 2008-2009 Eğitim ve öğretim yılının pazartesi günü tüm ülke genelinde başlayacağını, yaklaşık olarak 10 Milyon 870 bin ilköğretim, 3 milyon 245 bin lise ve 634 bin anaokuluna gidenlerle birlikte 14 milyon 749 bin öğrenci ile 630 bin öğretmenin ders başı yapacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öğrenci velilerini uyararak korsan okul servislerinden uzak durulmasını ve servis araç sahiplerinin de mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırıp öğrenci taşıması yapmalarını isteyerek, “Okul önlerinde ve çevresinde dış etkilere karşı okul idaresi ve emniyet yetkilileri tarafından her türlü tedbir alınmalı. Çocuklarımızın kötü alışkanlık edinmelerinin önüne geçilmeli, sağlıksız yiyecek satanlara ve zehir tacirlerine fırsat verilmemeli” dedi.

            “UYARILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Okulların açılıyor olmasıyla milyonlarca veli ve öğrenci okul gereksinmelerini karşılamak için hazırlıklarını yaparken  bazı konulara dikkat çekerek, uyarılar yaptıklarını belirten Palandöken, “Bazı konulara dikkat çekmek gerekiyor. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını ve emniyetini ilgilendiren olaylarda işi hafife almak mümkün değildir. Servis araçlarının , okul kantinlerinin standartlara uygun hizmet vermesi ve kurallara uyulması için uyarılarımız devam edecektir” diye konuştu.

“SERVİS ARAÇLARINI KONTROL EDİN”

Milyonlarca öğrencinin servis araçlarıyla taşındığını belirten Palandöken, “Anne babaları uyarıyorum. Servis araçlarınızı seçerken dikkat edin. Korsan taşımacılık yapan servis araçlarından uzak durun. Mutlaka oda kayıt belgesini isteyin. Servis araçlarının donanımının yönetmelik standartlarına uygunluğunu kontrol edin. Yangın söndürme tüpü, emniyet kemerinin olup olmadığı  ve servis şoförünün araç içinde sigara içip içmediği mutlaka kontrol edilmeli. Dönem başında serviste bulunan rehber personelin dönem sonuna kadar bulundurulmasını yani çocuklarınızın okul bahçesinden evin kapısına kadar takipçisi olun. Eksiklikleri oda yetkililerine bildirmekten çekinmeyin.” şeklinde konuştu.

“SERVİS SÜRÜCÜLERİ ÖRNEK OLMALI”

Ayrıca öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine de seslenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  “Araçlarınızın bakımını yaptırın. Eksiklikleri gidererek standartlara uygun araçlarla işe çıkın ve size emanet edilen çocuklarımızı özenle taşıyın. Çünkü sizler onların belleklerinde kalacak olan şoför amcalarısınız. Bu yüzden çocukların eğitimine yardımcı olmak için araç içinde çaldığınız müzikten, konuşma üslubunuza kadar her şeye çok dikkat ediniz. Asla yanlarında sigara kullanmayınız. Unutmayın çocuklar bizim geleceğimiz ve önceliğimizdir” dedi.

“ZEHİR TACİRLERİNE DİKKAT”

Dış etkilere açık öğrencilerin şiddet olaylarından korunması, suça karışmaları veya maruz kalmalarının önlenmesi, suç işlemeye zemin hazırlayabilecek durumların ortadan kaldırılması, zehir tacirlerinin okul çevresine yaklaşmaması amacıyla okul idaresi ve emniyet yetkililerinden her türlü tedbirin alınmasını isteyen Palandöken, “Çocuklarımızı şiddetten ve yasa dışı davranışlardan  korumalıyız. Bilhassa zehir satıcılarına göz açtırılmamalı. Eğer koruyucu önlemleri baştan alabilirsek sonra başımız ağrımaz” diye konuştu.