• E-Posta
  • Yazdır

ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARI BAKAN VARANK’ADA İLETİLDİ


ANKARA – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’dan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında beraberinde TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile birlikte ziyaret ederek taşımacı ve şoför esnafının yaşadığı sorunları dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turan’ı ziyaret ederek şoför ve nakliyeci esnafımızın sorunlarını dile getirdik. Kısa sürede bazı sorunlar aşılacak. Bugünde şoför ve nakliyeci esnafımızın takograf konusunda yaşanan sorunların zözümü için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olarak sizi ziyaret ediyoruz. Takoğraf kullanma süresinin uzatalıraka zamana yayılması esnafımızı rahatlatacaktır. İsteğimiz bu sürenin 2023 sonuna kadar ertelenmesidir” dedi.

-“KAMYONLARDA TAKOĞRAF ZORUNLUĞU 2020 SONUNA ERTELENDİ”

Taşımacı ve şoför esnafının sorunların görüşmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’dan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı  makamında beraberinde TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile birlikte ziyaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şoför esnafımızın çözülemeyecek problemi yoktur. İkili ilişkiler ile her zaman sorunlarımızın üstesinden geldik. Sayın Bakanımız Mehmet Cahit Turan’dan sonra şimdi de Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’a birinci ağızdan şoför ve nakliyeci esnafımızın sorunlarını aktırdık. Yapılacak ilk bakanlar kurulu toplantısında görüşüleceğini öğrendiğimiz şoför ve nakliyeci esnafımızın yaşadrığı sorunlarının kısa sürede çözüleceğine olan inancımız tamdır” diye konuştu.

-“TAKOĞRAFLARIN TAKILMA ORANI YÜZDE 70”

Bakan varank’ı makamında ziyaret sırasında söz alan TŞOF başkanı Fevzi Apaydın ise, “Siz bizim şoför nakliyeci esnafımızını bizden daha iyi biliuyorsunuz. Verdiğiniz rakamlardan da anlaşılacağı gibi mevcut kamyonların yüzde 70’i takoğrafını taktırmış vaziyette. Geri kalan yüzde 30’luk bölüme süre uzatıl.masını stalep ediyoruz. Çünkü şuan şoför ve nakliyeci esnafımızın işlerinin en düşük olduğu bird dönemdeyiz. Birde araçına takoğraf taktıramayan kesim ferdi kamyonculuk yapan küçük esnaflarımızın kullandığı araçlardır. Takoğrafını taktıran araçlar ise şirket araçlardır. Bunun için bu kesim esnafımızın yaşadığı bu sorunun çözümünde sizlerin yardımını istiyoruz. Süre zaman kaybedilmeden münasip bir zamana uzatılırsa yaşanan olumsuzluklar son bulacak nakliyeci esnafımız rahatlayacaktır” dedi.

-“BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLECEK”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’ı dinledikten sonra açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Konu Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelecektir. Cumhurbaşkanımızın hakemliğinde konu enine boyuna görüşülerek karara bağlanacağından şüpheniz olmasın” diye konuştu.