PALANDÖKEN, “KIŞLIK HAZIRLIKLAR İÇİN SON DEMLER”
ANKARA- Sebze meyvenin ucuzladığı bolluk ve bereket
aylarında son günlerin yaşandığını ve bu durumun vatandaşlar tarafından fırsata
çevrilmesi gerektiğini belirten TESK
Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaz
sezonunun bitmesi ve sonbaharın yüzünü göstermesiyle birlikte artık kışlık
hazırlıklar için son demler yaşanıyor. Kışın korona virüsten korunmak için
bağışıklığı güçlendirmek ve sebze ve meyveyi pahalıya tüketmemek için
annelerimizin sağlıklı ve ekonomik saklama yöntemlerini kullanmalıyız. Mahalle
pazarlarında domates, biber, patlıcan gibi tüm ürünlerin en tazesi ve en
hesaplısı satılıyor. Mevsiminde hesaplı olan ürünleri tarhana, turşu, konserve,
erişte, reçel gibi yöntemlerle saklamadan kışa girmeyelim” dedi.
-“TAZE
SEBZE MEYVENİN EN HESAPLISI MAHALLE PAZARINDA SATILIYOR”
Kış aylarında
bağışıklığı kuvvetlendirerek korona virüsten korunmak için doğal ürünleri kışa
hazırlayıp saklamanın önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları
Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl korona virüsten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye
yönelen vatandaşlar kış aylarında da bağışıklığı korumak için kışlık hazırlık
yapmayı unutmamalı. Özellikle yazdan kalma bu günlerde sebze ve meyvelerin bol
ve hesaplı olduğu bir dönemdeyiz. Bu
yıl sebze ve meyveleri çeşitli yöntemlerle saklayarak kışlık hazırlık yapmak
her zamankinden daha gerekli. Bu dönemi
fırsata çevirmek için annelerimizin ve büyüklerimizin yaptığı gibi bol
ve ucuz olan ürünleri kurutarak, dondurarak, konserve haline getirerek reçel,
tarhana, turşu vb gibi birçok şekilde muhafaza etmeliyiz. Domates konserveleri,
salçalar, biber, patlıcan, kabak, fasulye, bamya gibi kurutulmuş sebzeler ve
barbunya, bezelye, mısır gibi dondurulmuş sebzeler, salamura yaprak, zeytin,
peynirler, ev yapımı yufka, erişte, pekmez, turşu, komposto gibi tüm yiyecek ve
içecekler saklanarak kışın gönül rahatlığı ile tüketilmeli” diye konuştu.
-“PANDEMİDE KIŞLIK HAZIRLIK YAPMADAN KIŞA GİRMEYİN”
Evde yapılan kışlık
hazırlıkların hem sağlık hem de cep dostu olduğunu söyleyen Palandöken, “Dört bir yanı cennet olan ülkemizde her
çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Yazın bitmesine sayılı günler kala birçok
ürünün en bol ve hesaplı olduğu dönemdeyiz. Kışı daha sağlıklı ve ekonomik geçirmek için yazdaki bolluk ve bereketi
iyi değerlendirmeliyiz. Sebze meyve israfını engellemek ve kışın yaşanan fiyat
dengesizliğini önlemek için herkes az çok demeden kış hazırlığını yapmalı.
Pandemi gölgesinde geçen bu yıl kışlık hazırlık yapmadan kışa girilmemeli” şeklinde
konuştu.