• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “GENÇLERİMİZİN SINAVI İÇİN 5 HAZİRANDA SESSİZ OLALIM”


ANKARA- Ülke genelinde yapılacak olan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) için ter dökecek yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencimiz için seslenen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Liseli öğrencilerimizin hayallerini kurduğu liseyi kazanmaya az bir süre kaldı. Bu hafta sonu 5 Haziran’da iyi bir gelecek için önemli bir sınava girecekler. Öğrencilerimizin dikkatlerini dağıtmamak adına sınavda çocuğu olan ya da olmayan her kim varsa okul yakınlarında üzerine düşen görevleri yaparak sükûneti sağlamalı ve saygı duymalı” dedi.

-“KENDİ ÇOCUĞU SINAVDAYMIŞ GİBİ HERKES SAYGI GÖSTERMELİ”

Öğrencilerimizin hayatlarını etkileyen sınav saatlerinde vatandaşların sorumluluk bilincinde olması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve bunun devamının sağlanması gençlerimizin iyi eğitim almasına bağlı. Pek çok meslek dalında amacına ulaşmak için kendini bu sınava hazırlayan gençlerimize saygı göstermeli. Bütün bir yılını vermiş öğrencilerimizin emeklerinin 3 saatlik sınav sürecinde heba olmasına yol açmayalım. Bunun için okul önlerinde herkes kendi çocuğu sınavdaymış bilincinde olmalı, ses yapmamalıdır. Sürücülerimizin de korna çalmaması onların dikkatleri için çok önemli.  Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın hedeflerine ulaşmak için içerisinde oldukları yarışta bu tür hareketlerden kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

-“ÖĞRENCİLERİMİZ GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BU SINAVDA DİKKAT ETMELİ”

Harcadıkları emeklerinin karşılığı için sınavdan önce ve sınav sürecinde dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Palandöken, “Eğitim hayatınız boyunca harcadığınız emeklerinin karşılığı bu sınavdaki başarınıza bağlı. İyi bir lise eğitimi, güzel üniversitenin kapılarını açar. Sınav süresi boyunca sıkıntı yaşamanız için bir gün önce erken uyumalı, sınav sabahı güzel kahvaltı yapmalı ve çok su içmemeliyiz. Büyüklerinin devam ettirdikleri meslekleri ileriye taşıyacak olan gençlerimizdir. Bunun farkındalığıyla emek harcayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve çalışmalarının karşılığını alacağı bir sınav olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.