• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “ESNAFA ÜCRETSİZ BARKOD VE POS CİHAZI VERİLECEK”


ANKARA- TESK, NarPOS ve PaybyMe iş birliğiyle esnafa yönelik ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunan ‘hepsi bir arada’ yeni nesil bir çözüm hayata geçiriliyor. NarPOS cihazı ile esnaf ödeme alma, stok ve sipariş yönetimi süreçlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca yönetebilecek. Esnafın teknolojik yatırım maliyetlerini en aza indirerek işletme sermayelerini korumalarını sağlayan NarPOS cihazını esnaflar ücretsiz temin edebilecek.


-“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ESNAFIN DİJİTAL DÜNYADA YERİNİ ALMASI”

NarPOS projesi ile esnafın maliyetlerinin azalarak işlerinin büyüyeceğine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz teknoloji dünyasında TESK olarak birinci önceliğimiz esnafın dijital dünyada yerini alması. Anayasa ile koruma altına alınmış olan 2 buçuk milyonu aşkın esnafı tek bir çatı altında toplayan TESK, esnafın dijitalleşmesi için atılan her adımı önemsiyor. Bugün de hem esnafımız hem de TESK açısından çok önemli bu projeyi esnafımızın hizmetine sunuyoruz. Bu proje ile esnafın masasının üstündeki tüm dijital aletleri tek bir cihazda topluyoruz.  Esnafımız ihtiyacı olan tüm sistemlere hiçbir ücret ödemeden bu proje kapsamında sahip olacak. Proje ortaklarımız tarafından 3 farklı pakette sunulan yeni nesil NarPOS cihazları, esnafların teknolojik yatırım maliyetlerini en aza indirerek işletme sermayelerini korumalarını sağlayacak” dedi.

-“ESNAFIN GÜÇLENMESİ İÇİN DİJİTAL AĞDA BİR ARAYA GELMESİ LAZIM”

Küçük işletmelerin ulusal dev işletmeler karşısında güç kazanabilmesi için dijital ağda bir araya gelmesi gerektiğini anlatan Palandöken şu ifadeleri kullandı,

“Ulusal dev marketler, zincir restoranlar, online platformlar karşısında küçük marketlerin güç kazanması, esnaf lokantalarının, pastanelerin, büfelerin gelişmesi ve büyümesi için ortak bir ‘dijital ağda’ bir araya gelmesi lazım. Ücretsiz verilecek olan bu akıllı cihazlar ile esnafımız, işletmelerimiz dijital bir güç haline gelecek. Tek başına alım yaptığında kendisine bugüne kadar verilmeyen indirimleri/iskontoları ortak satın alma ile elde edecek. Bu yüzden projemiz gücünü esnaftan, kuvvetini dijitalden alacaktır. Nar bolluk ve bereketin sembolüdür. Narpos işbirliği ile TESK olarak başlattığımız bu proje esnafımıza dijital bolluk ve bereket getirecek. Bu proje ile ile esnaf dijital dünyaya açılacak.”


-“EKONOMİNİN GİDİŞATINI HERKESTEN ÖNCE ESNAF HİSSEDER”

Hayata geçirilecek proje ile ekonominin barometresi esnafın durumunun analiz edilerek kamuoyu ile paylaşılabileceğini vurgulayan Palandöken, “Her yerde söylüyoruz, ekonominin barometresi esnaftır. Ekonominin gidişatını herkesten önce esnaf hisseder. Mahallelinin harcanabilir geliri azalırsa bakkalın satışları düşer. Fiyatlar yükseldiğinde manavdan 1 kilo değil yarım kilo meyve alır. İşte bu yüzden ekonomi büyüyor mu enflasyon artıyor mu sorusunun cevabını ilk esnaftan duyabiliriz. Bu işbirliği protokolü çerçevesinde TESK, Türkiye geneline yayılacak olan bu dijital ağ üzerinden esnafın satışlarının ne durumda olduğunu analiz edecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Ekonominin gerçek barometresi olan esnafın durumunu Türkiye genelindeki veriler ile değerlendirme imkanına sahip olacağız. Ekonomi yönetimimize güncel, reel veriler ile destek vereceğiz. TESK olarak birinci önceliğimiz, bir yandan esnafın maliyetlerini aşağı çekerken aynı zamanda dijitalleşmesine kapı açmak, mahalle ekonomisindeki gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunmaktır” diye konuştu.

-“ESNAFIN SATIN ALMA MALİYETLERİNİ AŞAĞI ÇEKMEYİ PLANLIYORUZ”

Projenin diğer bir ayağı olan NarPOS Kurucu Ortağı İlyas Akça ise, “Stok yönetimi, barkod oyucu, pos cihazı gibi her bir cihaz için esnaf her ay para ödüyor. Bunun için her şeyi yapan bir cihaza ihtiyacımız vardı. Ücretsiz olarak temin edilen bu  cihaz ile sorunumuz ortadan kalkıyor. Tezgahının üstünde, en son teknoloji ürünü tek bir dokunmatik ekranlı cihaz olacak ve tüm işlemlerini esnaf bu cihaz ile gerçekleştirecek. Android özelliğe sahip olan bu cihaza kurulacak uygulamalar ile esnaf sipariş alabilecek, whatsapp’dan gelen tüm siparişlerini görecek, tüm online kanallardan gelen siparişlerini buradan yönetecek. Gün sonunda ne kadar satış yaptığını, ne sattığını, ödeme türlerine göre gelirini, ne kadar stoğunun kaldığının anında görecek. TESK, Narpos ve PaybyMe işbirliği ile hayata geçirdiğimiz bu proje yalnızca esnafın dijitalleşmesine hizmet etmeyecek. Bu projede esnaf yerini aldıkça, bu cihazlar yaygınlaştıkça, esnaf tarafından kullanılmaya başlandıkça esnafın satın alma maliyetlerini de aşağı çekeceğiz” şeklinde konuştu.


-“ESNAFIN HIZLI VE KOLAY ÖDEME YAPMASI SAĞLANACAK”

PaybyMe Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Çolak ise, “Paybyme olarak işletmelere sağladığımız ödeme çözümleriyle onların dijitalleşme süreçlerini kolaylaştırmak en büyük önceliğimiz. Bu çözüm tüm sipariş, stok takibi, satış süreçleri, raporlama gibi süreçlerin tek yerden yönetilmesini sağlıyor. NarPOS ve TESK ile hayata geçirdiğimiz bu yeni ödeme çözümü sayesinde özel komisyon oranlarıyla esnafın kolay ve hızlı ödeme almasını sağlayarak onların satışlarını ve kazançlarını artırmayı hedefliyoruz. Kafe, market, restoran, kantin, otel, pastane, okul, kolej ve hastane gibi birçok satış noktası için sınırsız çözüm sunan NarPOS ile esnaflarımızın işlerini bir adım ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz. TESK üyesi tüm esnaflar, bu projeden faydalanarak işlerini kolaylaştıracak. Ücretsiz barkod sistemi, düşük komisyon oranları ile esnafımız rahat bir nefes alacak" dedi.