• E-Posta
  • Yazdır

TESK TİC. BAKANI VE KADIN ÜYELERLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ


ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle 350 bin kadın üyeye sahip teşkilat olarak kadın Oda Başkanlarıve Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile Zoom üzerinden bir araya geldi. Kadın Oda Başkanlarını tebrik eden Palandöken tüm kadın başkanlara söz hakkı tanıyarak talep ve önerilerini dinledi.


-“KADIN ELİ ÖPÜLESİDİR”

Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin virüsten daha hızlı yayıldığının altını çizen Palandöken,“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bizim için çok önemli. Ahilik geleneğini benimseyen esnaf teşkilatında kadın eli öpülesidir, her şeyden üstündür ve kadına asla el kalkmaz. Ancak ne yazık ki son yıllarda her gün kadına şiddet haberlerine ve kadın cinayetlerine tanık olmaktan dolayı utanç duyuyoruz. Bir yılda yüksek sayılarda kadına şiddet uygulanması kabul edilemez. Hiçbir geçim sıkıntısı, bunalım, cinnet ya da aile arasındaki olumsuz gelişmeler şiddeti haklı çıkaramaz. Bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum ki kadına yönelik şiddet kabul edilemez. Bizi dünyaya getirdiği andan itibaren elini üstümüzden çekmeyen, her zaman yanımızda olan değerli annelerimiz, eşimiz, kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız başımızın tacıdır” dedi.


-“TİCARET BAKANIMIZ KADIN ÜYELERİMİZE BİLGİLENDİRME YAPTI”

Kadınların yaşadığı sorunların zoom üzerinden çözülecek kadar basit olmadığını ifade eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Toplumda ve ekonomik hayatta başarıların temsilcisi kadınlar ile buluşmaktan memnuniyet duyuyorum. Her birinizin Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 350 Bin kadın esnaf ve sanatkarımız özellikle E-ticarette donanımlarını artırmalı. Dayanışma ile birlikte pandemi sürecinde de desteklerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Bakan Pekcan, Bakanlığın verdiği destekler, verilen eğitimler ve projelerden bahsederek tüm kadınların bundan faydalanması konusunda bilgilendirmelerde bulundu.