• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “VATANDAŞ KALİTELİ ÜRÜNE BAKKALDAN ULAŞACAK”


ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki “Koop Bakkal” projesinin tanıtım toplantısına ilişkin imza töreni gerçekleştirildi.

TESK Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Erdal Erdem, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ve ülkenin dört bir yanındaki bakkallar odası başkanları katıldı.

-"RAFLARDA 132 KALEM ÜRÜN SATILACAK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve esnafın ekonomide çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Nihai tüketiciye en yakın olan bakkallar aracılığıyla güvenilir ürünlerin devlet desteği ile tüketiciye daha uyguna ulaşmasının sağlanması çok önemli. Bu konuda paydaşlar da elin taşın altına koydu.  Koop Bakkal projesi ile bakkal raflarında Tarım Kredi Kooperatiflerine ait 132 kalem ürün satılacak. Yeni işletme modelleri ve hamleyle sayısal ulaşımdaki bütün eksiklikler giderilecek. Başta gıdanın her çeşidi, hem kalitesi hem de uygun fiyatlısı bakkal esnafımız aracılığıyla vatandaşa sunulacak” dedi.

-“NİHAİ TÜKETİCİYE EN ÖNEMLİ KATKIYI VEREN ESNAFTIR”

Piyasada nihai tüketiciye en önemli katkıyı veren kesimin esnaf olduğunu belirten Palandöken, “Piyasadaki fiyatların müsebbibi esnaf gibi görünüyor ancak aslında nihai tüketiciye en önemli katkıyı veren, sıkışık durumda evinizin anahtarını bile teslim ettiğiniz bu insanlar ekonomide en önemli rolü oynuyor. Bu kapsamda Koop Bakkal projesi, piyasadaki fiyat artışlarının regule edilebilmesi ve arz-talep dengesinin oluşmasının sağlanması bakımından serbest piyasa koşullarında çok önemli. Bu kapsamda yapılan bu güzel çalışmanın mutfağında emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEVLETİMİZ YANIMIZDA OLDUĞU SÜRECE TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLÜR”

Tarım Kredi Kooperatiflerinin asıl amacının tarımsal alanda olduğunu vurgulayan Palandöken, “Kooperatifin tali görevi ise insanların tarladan sofrasına gelen ürünlerin vatandaşların mutfağına girmesini sağlamak. Bu kapsamda halkın alım gücünün yükselmesine katkı veren bir kuruluş.  Koop Bakkal da bu amaca hizmet eden bir proje olarak ekonomik anlamda çok büyük bir önem taşıyor. Devletimiz ve bankalarımız yanımızda olduğu sürece bütün meseleleri çözerek projemizi başarıyla hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.