• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Sıcaklar Arttı, Sürücüler Dikkat`


 

            ANKARA- Ülke genelinde sıcakların aşırı yüksek seyretmesinden sürücülerin etkilendiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Türkiye`de 2014 yılında meydana gelen 168 bin 512 ölümlü yaralanmalı kazanın aylara göre dağılımına bakıldığında Ağustos ayı yüzde 10,8 pay ile en fazla kazanın meydana geldiği ay oldu. Aşırı sıcakların bastırdığı bugünlerde sürücülerimiz öğlen vakti araç kullanmamalı ve 2 saat de bir en az 20 dakika dinlenme tesislerinde dinlenmeliler` dedi.

            `RAKAMLAR KORKUTUCU`

2015 Mayıs ayı sonu itibarıyla toplam 19 milyon 328 bin 83 adet taşıtın karayollarında olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ramazan bayramı ile birlikte tatile gidişler-dönüşler yoğunlaştı. Hava sıcaklığı ortalaması ülkemiz genelinde 35 derece civarında seyrediyor. Bu sıcaklarda trafik kazaları da artıyor. Bu kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. 2014 yılının Temmuz-Ağustos aylarında meydana gelen 70 bin 685 ölümlü ve yaralanmalı kazada 857 vatandaşımızı kaybederken 62 bin 337 vatandaşımızda yaralandı. Rakamlar korkutucu. Sürücülerimizi aracının hızını,  yolun ve havanın durumu ile trafiğin gerektirdiği şartlara uygun kullanmaları konusunda uyarıyorum` diye konuştu.

`ERİYEN ASFALTA VE MICIRLI YOLA DİKKAT`

Öğle vakitlerinde sıcaktan eriyen asfalta ve yeni dökülen mıcıra dikkat edilmesi gerektiğini, mecbur kalınmadıkça öğlen sıcağında yola çıkılmamasını da isteyen Palandöken, `Mevsimsel olarak ana yola çıkan traktör, biçerdöver gibi tarım araçlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Tarım araçlarını kullanan sürücüler de gerekli uyarı tedbirlerini almalılar. Yol yapım çalışması yapılan yerlerde yetkililer gerekli trafik uyarı işaretlerini koymalılar. Tedbirsizliğin ve dikkatsizliğin sonucunda hepimiz üzülüyoruz ` şeklinde konuştu.