• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Turizmde herşey dahil sistemine son verilmeli`


 

ANKARA- Bu yılın ilk 6 ayında turizm gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azaldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine bir son verilmesi gerekir` dedi.

-`YUNANİSTAN KRİZ NEDENİYLE TURİST SAYISINDA AZALMA VAR`

Yunanistan`daki kriz nedeniyle Yunan turizminin çok ucuzladığını belirten Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada `Türkiye, Yunanistan`daki kriz nedeniyle turizmde zor bir dönem geçiriyor. Fiyat avantajının yeniden sağlanabilmesi için her şey dahil sistemden vazgeçilmelidir` diye konuştu.  

-`HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ KENDİNE DE ZARAR VERMEYE BAŞLADI`

Her şey dahil sisteminin turistik yörelerdeki esnafa büyük zarar verdiğini dile getiren Palandöken, `Her şey dahil sistem, turistik yörelerdeki esnafa büyük darbe vurdu. Ancak, gelinen noktada sadece esnafı değil kendi kendini de zora sokmaya başladı. Bu yılın ilk 6 ayında sadece Rus turist sayısında 470 bin düşüş var. Ancak Rus turistlerin yanında Fransız, İtalyan, Avusturya`lı ve Norveç`li turistlerin sayısında da büyük düşüş olduğu görülüyor. Yarım pansiyon fiyatları, her şey dahil sistemdeki fiyatlara göre çok daha ucuz olacağından fiyat avantajını ancak bu şekilde yeniden kazanabilir ve turist sayısını bu şekilde artırabiliriz. Bu şekilde hem esnafımız hem ülkemiz kazanmış olur.` şeklinde konuştu.