• E-Posta
  • Yazdır

TESK, `Hepimiz kardeşiz` temasını üniversiteler ve okullarda işlemek istiyor.


 

ANKARA – Ülkemizde son dönemde artan terör olayları ve yaşanan gerilimlere esnaf teşkilatı olarak yaptığı ‘HEPİMİZ KARDEŞİZ` sloganıyla dikkatleri üzerine çeken TESK kampanyanın daha etkili ve verimli hale gelmesi için 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının, `KARDEŞLİK` yılı ilan edilmesini istiyor. 
  
Geçtiğimiz hafta içerisinde bastırdığı 2 milyon 500 bin `HEPİMİZ KARDEŞİZ` afişi 81 ilde bulunan 82 Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğine, 3 bin 400`e yakın mesleki Oda ve 13 Mesleki Federasyona dağıtarak ülke genelinde kardeşliğin pekişmesi için büyük bir özveri ile çalışan TESK Kampanyanın ikinci adımını eğitim kurumlarında atacağını açıklandı.

 -`BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ`
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bin yıllık kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Bunun için ülkemize göz diken dış odakların gelecekte de ülkemizdeki emellerine ulaşmak isteyecekleri aşikardır. Onun için geleceğimizin teminatı olan, 193 üniversitemizin aydın gençleri ve 17 milyon 559 bin çocuğumuz aynı kardeşlik duyguları ile yetişip birbirlerine kenetlenmeleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuklarımızın şehit çocuklarımızla aynı sırada kaynaşmış olması, ülkemizin geçtiği bu süreçten alnının akıyla ve kardeşlik duygularını sağlamlaştırarak çıkması en büyük arzumuzdur. 28 Eylül`de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı start alacaktır. Ülkemiz ve geleceğinin önemine binaen bu yılın eğitim de ‘KARDEŞLİK` yılı ilan edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile temasa geçiyoruz. Çünkü geleceğimizin temelleri bu kardeşliğe bağlı` dedi.

-`GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZDIR`
Esnaf ve zanaatkarlar olarak Ahilik teşkilatından geldiklerini ve millet olarak artık içimizi acıtan yeni şehitler vermek istemediklerini kaydeden Palandöken, `Ahiliğin temelini oluşturan güzel ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik ve güzel meziyetlerin verildiği yer günümüzde okullardır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı okullarımızda , `HEPİMİZ KARDEŞİZ` düsturuyla yetiştirdiğimiz takdirde ülkemiz emin ellerde olacaktır. Bu da geleceğimizi teminat altına alacaktır. Ahi Evran`dan almış olduğumuz güzel meziyetlerimizi ülkemizin birlik ve beraberliğine sunmak istiyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza, `HEPİMİZ KARDEŞİZ` sevgisini okul sıralarında öğretmeliyiz. Çünkü bizim bin yılı aşkın kardeşliğimiz iç ve dış düşmanlarımıza karşı ebediyen baki kalacaktır` diye konuştu.