• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Kaçakla mücadele milli görevimiz`


 

Ülke genelinde artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri sebebiyle harekete geçerek Önce `HEPİMİZ KARDEŞİZ` ardında kardeşlik ve birlik çağrısında bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) , terörün başlıca finansman kaynaklarından olan kaçak ürün ticaretiyle mücadelesini sürdürüyor.

ANKARA- İki milyon esnafın sesi olan TESK, ülke ekonomisini büyük zarara uğratan, esnafın kazancına darbe vuran ve terörü besleyen kaçakla mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor. Kaçakla mücadele etmenin milli bir görev olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özellikle kaçak sigara ticaretiyle mücadelede önemli başarıya ulaşıldığını belirterek, şunları söyledi: `Kaçak sigara seviyesi yüzde 20,7`lik rekor seviyesinden, 2015`te önce yüzde 16,4`e, son dönemde de yüzde 11,7`e inmiştir. Bu son 5 yılın en düşük seviyesi. Bu düşüşün kalıcı olması halinde, yıllık ek 2 milyar liralık bir vergi kaynağı sağlanmış olacak. Mücadeleye aynen devam!` dedi.

`KAÇAK, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE FİNANSMAN SAĞLIYOR`
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) raporuna göre, kara ve deniz sınırlarının ihlal edilmesi suretiyle tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı yapılıyor. Organize suç örgütleri, kaçak sigaralar üzerinden haraç alıyor. Palandöken konuya ilişkin şunları ekledi: `Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet` diyerek bir araya geldiğimiz bu günlerde, kaçak ile mücadele büyük önem arz ediyor. Kaçak ürünlerden uzak durulması; ülke ekonomisinin, vatandaşların ve esnafımızın korunması kadar terörle mücadelede de hayati öneme sahip. Vatandaşlarımız kaçak ürünlerden uzak durarak, organize suç örgütlerine kaynak akıtan muslukları kesmeli. Vatandaşlarımız
www.bilmedigingerceklervar.org adresini ziyaret ederek, sorunun büyüklüğünü görebilirler` diye belirtti.

`KAÇAK ÜRÜNLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRME KAMPANYASI DEVAM EDİYOR`
TESK tarafından; birinci adımı Mayıs-Haziran döneminde başarı ile tamamlanan `Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!` kaçakla mücadele kampanyasının ikinci adımı Eylül ayında başlatıldı. Sokak afişleri ve posterler ile vatandaşları kaçak ürünlere karşı uyarmaya devam ettiklerini belirten Palandöken sözlerini şöyle bitirdi: `Birliğin, kardeşliğin, sorunlarla tek vücut olarak mücadele etmenin daha da önem kazandığı bu günlerde kaçakla mücadelemiz artarak devam edecek`.