• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `BDDK üzerine düşeni yaptı sıra bankalarda `


 

ANKARA - Terörden ve doğal afetlerden etkilenen il ve ilçelerde faaliyette bulunan esnaf ve sanatkârların kredi ve kredi kartı borçlarının ertelenebilmesi için BDDK`nın gerekli hukuki çalışmaları tamamladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Artık sıra bankalarda. Bankalar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleyerek bu sıkıntılı dönemde esnafa destek olmalı` dedi.

-`BDDK HUKUKİ DÜZENLEMEYİ YAPTI, SIRA BANKALARDA`

Terör nedeniyle ekonomik olarak da çok zor günler yaşandığını dile getiren Bendevi Palandöken, `Esnafın vergi, sosyal güvenlik ve benzeri kamu borçları için ilgili kamu kurumlarına, kredi ve kredi kartı borçları için de bankalara çağrıda bulunmuştuk. Kredi borçları konusunda BDDK gerekli çalışmaları tamamladı ve alınan kararlar 14 Mart tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Şimdi sıra bankalarda. Bankalar, söz konusu borçları erteleyerek esnafı rahatlatmalı` diye konuştu.

-`KEPENK AÇAMAYAN ESNAF BORÇLARINI ÖDEYEMEZ`

Kredi borçlarının ertelenmesinin bankaların da işini kolaylaştıracağını dile getiren Palandöken, `Kepenk açamayan esnafın borç ödemesi mümkün değildir. Borçların ertelenmesi ve taksitlendirilmesi halinde hem bankalar alacaklarını daha kolay tahsil etme imkanı bulacaklar, hem de esnafın iflas etmesini önleyerek ekonomiye katkı sağlayacaklar` şeklinde konuştu.