• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Bakkal temsilcileri kaçakla mücadele için toplanıyor`


 

ANKARA - Yeni yıla  sayılı günler kala alkollü içeceklere, sigaralara, kuruyemişlere ve çikolatalara vatandaşların dikkat etmesini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak içki ve sigara üreticilerinin daha fazla kazanç elde etmek amacıyla insan sağlığını hiçe saydığını, metil alkolden üretilen sahte içkinin bu yıl içinde sadece İstanbul ve İzmir`de 44 can aldığını belirtti.

-`GÜVENİLİR YERLERİ TERCİH ETMELİ`
 Yaklaşan yılbaşı nedeniyle denetim ve operasyonların arttığını kaçak içkide ele geçirilen miktar ve yakalanan kişi sayısında geçen yıla göre 3 kata varan artışlar gözlendiğini kaydeden Bendevi Palandöken, `Tüketimin arttığı yılbaşı yaklaştıkça fırsatçıların sahte alkol üretimini arttırdığı bilinmektedir. Buna paralel olarak kaçak sigara satışı ise ülkemizin hemen her bölgesine yayılmış durumda. Vatandaşlarımız yeni yıla girerken acı bilançonun artmaması için gittikleri mekânı ve alışveriş yaptıkları mağaza ve dükkanları çok iyi seçmeli, güvenilir olmalarına dikkat etmeli. Bunun içinde alkollü içki, sigara alırken mutlaka TAPDK bandrollerine ve kuruyemişler başta olmak üzere çikolataları bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden almaya dikkat edin. Çünkü bugünler bayat kuruyemiş ve merdiven altı üretilen çikolata ile sahte içki, sigara satan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günlerdir` dedi.

-`KAÇAKÇILIĞA KARŞI ANTALYA`DA GÜÇ BİRLİĞİ`
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye`nin en büyük
sorunlarından biri olan kaçak ticareti ile mücadele kapsamında 2016`daki yol haritalarını belirlemek üzere Antalya`da bir çalıştay düzenliyor. Genel Başkan Bendevi Palandöken`in başkanlığında 21-23 Aralık tarihleri arasında Türkiye Bakkallar Bayiler Federasyonuna bağlı yaklaşık 200 Bakkal Odası Başkanı`nın katılımıyla kaçak sigara ve alkol ile mücadele kapsamında bir çalıştay düzenleniyor. 450 Milyar liralık bir ekonomik büyüklüğü olan kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında başarılı sonuçlar elde edilse de, ülkemizin için kritik bir sorun olmaya devam ettiğini anlatan Palandöken, `TESK olarak bu çalıştay da esnafın gelirinin yanı sıra, tüketici sağlığı ve ülke ekonomisini tehdit eden kaçak ticaretiyle mücadelede 2016 yılında izlenecek yol haritası da ele alınacak. Çalıştay gündeminin ilk sırasında suç örgütlerine finansman sağlayan kaçak sigara ticareti ve son günlerde çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan sahte içki ile mücadele konusu bulunuyor` şeklinde konuştu.