• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `BAĞ-KUR primlerinin de 5 puanı devlet tarafından karşılanmalı`


 

ANKARA- Asgari ücretin 1.300 TL`ye çıkmasıyla sadece çalışanın değil esnafın kendi priminin de arttığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `İşçi için yapılan teşvik ve destekler işveren durumundaki esnaf için de yapılmalı` dedi.

 

`KALFAYA DESTEK ESNAFA KÖSTEK`

 

İşçilerin sigorta priminin 5 puanlık kısmının devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada `Esnafın yanında çalışan kalfa için prim desteği var ama esnafın kendisine yok. Asgari ücretin 1.300 TL`ye çıkmasıyla 2016 yılında en düşük Bağ-Kur primi 568,22.- TL olacak. Ülkemizde bölgesel asgari ücret uygulanmadığı için bu tutar özellikle doğu ve güneydoğu illerindeki esnaf için büyük bir yük oluşturuyor. Norm birliği için SSK, BAĞ-KUR`u birleştirdik denmesine rağmen emekli ücretleri de, uygulamalar da aynı değil. İşçilerin sigorta priminde olduğu gibi Bağ-Kur priminin 5 puanlık kısmını da devlet karşılamalı` sözlerine yer verdi.

 

`SSK PRİMİNE 110 TL EK DESTEK, BAĞKUR PRİMİNİ DE KAPSAMALI`

 

Palandöken ayrıca, `Asgari ücretin artması nedeniyle devlet mevcut desteklere ek olarak 110 TL`lik bir destek daha hazırlıyor. Ancak SSK primleri için hazırlanan bu destek paketi Bağ-Kur primlerini de kapsamalı` ifadelerine yer verdi.