• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Esnaf ve sanatkarımızın kayıt ücreti ve yıllık aidat uygulaması aynı kaldı`


 

ANKARA- Asgari Ücretin 2016 yılı için aylık brüt Bin 647.-TL çıkması ile esnaf ve sanatkarın kayıt ücreti ve yıllık aidatların artmasını önlemek için bir karar aldıklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  `Asgari ücrette yapılan yaklaşık yüzde 30`luk artış, esnaf ve sanatkarlarımızın kayıt ücreti ve yıllık aidatlarına da yansıdığından, bu durumun onları ekonomik açıdan zor durumda bırakacağı düşüncesiyle; esnaf ve sanatkarlarımızın üzerindeki yükü daha fazla artırmamak amacıyla,  2015 yılı için uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinin 31.12. 2016 tarihine kadar değiştirilmeden aynen devam ettirilmesi kararını aldık` dedi.

`RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI`

Alınan karar sonrası gerekli yönetmelik değişikliğini yaparak esnaf ve sanatkarımızın yükünün hafiflemesini sağladıklarını söyleyen Bendevi Palandöken, `Uygulama kararımızla aynı doğrultuda 06.01.2016 tarih 29585 sayılı Resmi Gazete`de `Esnaf ve Sanatkarların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte` değişiklik yapılarak, yayımlanmıştır. Böylece esnaf ve sanatkarımız kayıt ücreti ve yıllık aidat artışından etkilenmemesi sağlanmıştır` diye konuştu.

`ESNAFIN YÜKÜ ARTMASIN`

Esnafın yükünün daha da artmaması için her türlü girişimde bulunduklarını açıklayan Palandöken, `Kayıt ücreti ve yıllık aidat 3 büyükşehirde 318 TL, diğer illerimizde 191 TL, diğer gruplarda 165,00.-TL olarak tahsil edilecektir` dedi.