• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken ` Bekçilerimizin düdük seslerini toplum olarak özledik `


 

ANKARA- Son yıllarda artan hırsızlık olayları ile asayiş ve güvenlik olaylarının önüne geçilmesi için 1985 yılında alımı durdurulan bekçilik müessesinin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bekçilerimizi yeniden sokaklarımızda görmek istiyoruz.` dedi. 

`SOKAKLARIMIZ BEKÇİLERİNİ BEKLİYOR`

AVM`lerin artması ile huzurun güvencesi, mahallenin bekçisi durumunda olan esnaf ve sanatkarın artık mahalle aralarında azalması ile birlikte hırsızların ve gaspçıların 6 kat arttığına işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `1985 yılında alımı durdurulan bekçilik müessesi yeniden yürürlüğe girmeli. Mahallemizin sokaklarının bekçiye ihtiyacı var. Her şey polise kalıyor. Polisin sayısı artsa bile her mahalleye devamlı birini koymak mümkün değil. Çünkü bekçilerimiz olduğu zaman sokaklarımız güvenli, esnafımız ise rahattı. Bekçilerimiz varken hırsızlık olayları 6 kat daha azdı. Gece bekçilerimiz devriye yaparken herkes akşamları sokağa rahatça çıkıp gezmeye ve alışverişe gidebiliyordu. Düdük sesini duyduğumuz zaman kendimizi huzurlu hissederdik` diye konuştu.

`KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ARTAR`

Şimdi insanlar özellikle büyük şehirlerde belli saatlerden sonra dışarı çıkamadıklarını vurgulayan Palandöken, `Bekçilik geri gelirse yine eskisi gibi komşular arasında akşam oturmalarına gidilir. Tabi gezmeye giden komşu açık esnaftan komşusuna hediye alır, meyve alır. Bu da piyasanın canlanması demektir` şeklinde konuştu.