• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, ` AB kapsamında yeterlilik merkezi (ESYEM) kurulması projemiz başlamıştır `


 

ANKARA- AB Hibe Programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi (ESYEM) Projesi`nin kabul edilerek başladığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Proje kapsamında Kozmetik Ürünler Uygulayıcısı, Epilasyon Uygulayıcısı ve Bölgesel İnceltme Uygulayıcısı, Ağdacı, Dövme Uygulayıcısı, Takı (Piercing) Uygulayıcısı, Manikürist, Masaj Uygulayıcısı, Makyaj Uygulayıcısı, Makyaj Uzmanı, Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme sistemi oluşturulacak, soru bankası geliştirilecek, akreditasyon ve yetkilendirme sağlanacaktır. Projemiz,  odaların, birliklerin ve federasyonların katkıları ile uygulanacaktır` dedi.

 

`EĞİTİM VE BELGELENDİRME SORUNU AŞILACAK`

 

Hizmetler sektöründe kaliteli belgelendirme sisteminin kurulmasıyla insanların daha rahat iş bulmasını sağlayacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `İş piyasasının ihtiyacı olan elemanların yetiştirilmesine  duyarlı eğitimin temeli olan meslek standardı ve yeterlilikleri hazırlayacağız. Böylece esnaf ve sanatkar teşkilatında kuracağımız belgelendirme merkezi ile hizmetler sektöründe belgelendirme sorununu büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacağız. Bu kapsamda en çok ihtiyaç duyulan alanlar arasından belirlenen 3 yeni meslek için standart ve yeterlilik çalışmalarını proje kapsamında yürüteceğiz. 12 mesleğin yeterlilik belgesinin verileceği merkezi kuracağız. Böylece Hizmet sektöründe iş piyasasının talep ettiği elemanların belgelendirilmesi ve standartların yükseltilmesi sağlanacaktır` diye konuştu.

 

`BELGELENDİRMENİN FARKINDALIĞINI ARTIRACAĞIZ`

 

İlk etapta 100 kişinin belgelendirilmesi ile başlayacak olan Projenin genişletilerek devam etmesini istediklerini vurgulayan Palandöken, `Hizmet sektöründe işin ehlinin tespitinin yapılarak belgelendirilmesi esnaf ve sanatkarımız adına çok önemsediğimiz bir konudur. Odalarımızın meslek standartları, yeterlilikler ve belgelendirme hizmetleri hakkında farkındalığını artıracak çalışmalarımız proje kapsamında yürütülecektir` dedi.