• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Kadınların Huzuru İle Hayatımız Mana Bulur.`


 

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yayınlamış olduğu yazılı mesajda, `Kadınlarımızın mutluluğu ile toplum aydınlanır, yaşantımız güzelleşir. Kadınlarımızın huzuru ile hayatımız mana bulur` dedi.

-`KADINLARIMIZA DAHA ÖZGÜR VE EŞİT ŞARTLAR SAĞLANMALIDIR`

            Özgecan Aslan cinayeti ile başlayan ve daha sonra devam eden şiddet sebebiyle toplumun kadınlara olan bakışı, toplum içindeki yeri ve öneminin bir kez daha incelenmeye başladığını belirten Palandöken, `Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan kadınlarımıza daha özgür ve eşit şartlar sağlanmalıdır. Gerek ülkemizde gerek dünya üzerinde kadınların maruz kaldığı şiddetten, cinsiyet ayrımcılığından, cinsel istismarlardan meydana gelen her yeni kara haberde yüreğimiz yanmaya devam etmektedir. Kadınlara uygulanan şiddeti kınıyoruz` diye devam etti.

           -`KADINLARIMIZ İÇİN YENİ PROJELER HAZIRLAMAKTAYIZ`

            Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak, kadınlar için verdikleri eğitimlere devam etmek istediklerini söyleyen Bendevi Palandöken, ` Bugüne kadar verdiğimiz girişimcilik projelerinden yararlananların yüzde 55`i kadınlarımızdır.  TESK olarak yapmış olduğumuz sicil araştırmalarından da anlaşıldığı üzere evine ekmek götürmek isteyen, kendi alın terleri ile paralarını kazanan 236 bin 063 kadın üyemiz esnaf ve sanatkar olarak ekonomiye katkı sağlamaktadır.  Kadın emeğinin ve iş gücünün artması için kadınların sosyal ve hukuksal açıdan her zaman arkasındayız. Kadın emeğinin değerinin artması, onların toplum içindeki yerlerinin yükselmesi ve öne çıkmaları için tüm gayretimizle onların yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar için yeni proje çalışmalarımız devam etmektedir` diye konuştu.

            KADINLARIN VARLIĞI SADECE BİR GÜNLE HATIRLANMAMALIDIR

         Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Biz kurum olarak kadınlarımızı sadece 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle kutlamakla yetinmiyoruz. Onları sadece bir gün göstermelik kutlamak yerine ailenin huzuru, gelecek nesillerimizin aydınlatıcısı, toplumumuzun neşe kaynağı kadınlarımızın daha güçlü şekilde seslerini duyurmaları için her zaman onların yanlarında olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Kadınlarımızı gerçekleştireceğimiz eğitim programlarımıza davet ediyorum. Kadınlarımızın bizleri siyasetten sanata her alanda en mükemmel şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Daha adil, daha atak, daha demokratik bir Türkiye`de kadınlarımız lokomotif olacak ve bizleri daha aydınlık yarınlara taşıyacaklardır. `Cennet Anaların Ayaklarının Altındadır` düsturu ile büyümüş bir toplum olarak, hem inançsal hem ahlaksal olarak kadınlarımızın ne kadar yüce varlıklar olduğu bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın bu önemli günlerini tekrar kutluyorum` dedi.