• E-Posta
  • Yazdır

Yurtdışındaki Esnaf, STK ve derneklere mektup göndererek yaz tatili için Türkiye`ye davet eden Palandöken; `Yurt dışındaki her vatandaşımız bunu milli görev olarak kabul etmeli`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke olarak çok önemli bir süreçten geçtiğimizi, terör nedeniyle turizmde yaşanabilecek düşüşün önüne geçmek için yurt dışında ikamet eden ve iş kuran, dükkân sahibi olan yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşımıza yaz tatili için yanlarında en az bir yabancı dostunu, komşusunu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte Türkiye`ye getirmeleri için çağrıda bulunarak, sivil toplum örgütlerine ve derneklere mektup yazdıklarını söyledi.

            -`TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKESİ`

            Yurt dışında bulunan Esnafımız, Sivil Toplum Örgütleri ve Dernekler aracılılığı ile bu yıl ülke dışında bulunan tüm vatandaşlarımızın Türkiye`de tatillerini geçirmelerini isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Terör sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde var. Turizm alternatifi olabilecek ülkeler bizden daha güvenli değil. Turizm cennetimiz Antalya, New York, Paris ve Brüksel`den daha güvenli. Dolayısı ile bugün terörden etkilenen ülkeler içerisinde gösterilen ülkemiz aslında dünyanın en güvenli ülkelerinden birisidir. Ülkemizde sadece deniz, kum, güneş turizmi yok. Aynı anda 4 mevsimin yaşandığı ülkemiz sağlık, yayla, dağ, kar, rafting turizmi gibi çeşitli turizm destinasyonlarına da sahip. Bu güzelliklerden yararlanabilmek için yapılması gereken her vatandaşımız en az bir yabancı dostu, komşusu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte ülkemize getirsinler. Getirsinler ki bu ülkenin ne kadar güvenli olduğunu hep birlikte dünyaya gösterelim` dedi.

             -`MİLLİ GÖREV OLARAK KABUL ETMELİLİR`

            Yurtdışında konsolosluklar bünyesinde bulunan ticaret müşavirliği, kültür ve turizm ataşelikleri ile girilecek diyalog sonucu yurtdışında çalışan, işyeri olan 5 milyonu aşkın vatandaşımızın ve beraberinde getirecekleri misafirlerin ülke olarak en iyi ve en güvenli şekilde ağırlanacağının altını çizen Palandöken,  `Türkiye`nin terör belasından gördüğü ekonomik zararın telafisi için yurtdışında ikamet eden ve işyeri sahibi olan vatandaşlarımıza bugün her zamankinden daha fazla görev düşmektedir. Ülkemize yabancı misafirleri ile gelmeleri halinde ekonominin bacasız sanayisi olan turizmde bahar havası yaşanacak, başta cari açık olmak üzere büyümeyi ve işsizliği olumlu etkileyecektir. Yurtdışında bulunan her vatandaşımız kendini turizm elçisi kabul ederek, bu yıl ülkesine gelmeyi milli bir görev kabul etmelidir. Bugün toplum olarak herkesin fedakârlık yapma günüdür` diye konuştu.