• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, ` Terör bittiğinde büyüme yüzde 9`u geçer `


 

ANKARA- Yurtiçi ve yurt dışı her türlü olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinin oldukça önemli olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Türkiye, el freni çekilmiş yarış arabası gibi. Biz gaza basarken birileri el frenini çekiyor. Türkiye bu oyuna hiçbir zaman gelmedi, bundan sonra da gelmeyecek.`  dedi.

`ÜSTÜSTE OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YÜZDE 4`

Gelişmiş ülkelerdeki ekonomik gelişmelerin ihracatımızı son derece olumsuz etkilediğinin altını çizen Palandöken, `Bir taraftan en fazla mal ve hizmet sattığımız ülkeler tarihi bir durgunluk içindeyken, bir taraftan da terör ekonomimize darbe vurmaya çalışıyor. Tüm bu şartlarda dahi yüzde 4 büyümeyi koruyabilmek Türkiye`nin büyüklüğünü göstermektedir.` ifadelerine yer verdi.

`GELECEKTEN ENDİŞE DUYMAYIN`

Türkiye`nin büyüme potansiyelinin yıllık ortalama yüzde 9 ve üzeri olduğunun altını çizen Palandöken, `El freni indirildiğinde Türkiye yıllık en az yüzde 9 büyüyecektir. Bu trend yakalandığında gelişmekte olan ülkeler içinde Türkiye ekonomik yönden en parlak ülke olacaktır. Bugün olmazsa bile yarın olacaktır. Kimse Türkiye`nin geleceğinden endişe duymasın.` sözlerine yer verdi.