• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Hurda araç teşvikini bekliyoruz `


 

ANKARA- Hurda araçların trafikten çekilmesi için yeni bir teşvik beklediklerini belirten Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Hurda araç teşvikini bekliyoruz. 20 yaşına gelen ticari araçlar otomatikman hurdaya ayrılabilmeli. Aracını hurdaya ayıracak esnafa sıfır faizli kredi verilerek aracını yenilemesi sağlanmalı. Böylece ağır vasıta sektörü hareketlenecek, hurda ithalatı azalacak, devletin gelirleri azalmayacaktır` dedi.

            `HURDA ARAÇLAR TRAFİKTEN ÇEKİLMELİ`

            Model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtların hurdaya ayrılması ile ilgili sürenin 31 Aralık 2014`de sona erdiğini belirten Palandöken, `Araçların hurdaya ayrılması ile ilgili düzenlemenin kalıcı olarak değiştirilmesi gerekir. 2015 yılı itibari ile 21 yaş ve üstünde kamyon, kamyonet, otobüs sayısı 540 bin aracı geçmiş. Yeni düzenlemede çıkarılarak 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkân tanınmalı ve bu araçların vergi ve trafik cezası gibi borçlarının tamamı silinmelidir` diye konuştu.

            `TEMİZ ÇEVRE, GÜVENLİ YOLLAR İÇİN HURDALAR ÇEKİLMELİ`

            Yapılacak yeni bir düzenlemenin ekonomiye etkilerinin son derece olumlu olacağını ifade TESK Genel Başkanı Palandöken, `Hurdaya ayırma işleminin sürekli olması, teslimat yerlerinin çoğaltılması halinde çeşitli nedenlerle süreyi kaçıranlar, aracını götüremediği için aracını hurdaya ayıramayanlar, gerekli şartlar oluştuğunda bu imkandan yararlanabilecektir. Esnafımızın uzun yıllar devreden borçlarının silinmesi, kredi verilerek aracını yenilemesi sağlanırsa yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarına devam edeceklerdir. Ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye zarar vermeyen ve daha güvenli yeni model araçlar yollarda yerini alacaktır` şeklinde konuştu