• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Çınar ağacı gibi bize kol kanat geren babalarımızı mutlu edelim`


 

ANKARA - Piyasayı hareketlendirmesi beklenen özel günlerin sonuncusu olan Babalar Gününde 5 milyar lira civarı harcama yapılmasının beklendiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Piyasanın canlanmasına en büyük katkı özel günler ve bayramlarda olmaktadır. Unutmayalım bu yıl babalar günü karne sevinciyle birleşti. Evimizin direği, çok değerli ve sevgili babalarımız için Babalar Günü`nde yapılacak harcamalar ile geleceğimiz olan çocuklarımıza alacağımız karne hediyeleri piyasanın canlanmasına neden olacaktır` dedi.

            -`HER BÜTÇEYE UYGUN HEDİYE`

            Babalar gününde en fazla elektronik sektöründe yoğun olarak alışveriş yapılmasının beklendiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `2015 yılı Sevgililer Günü için harcanan para nakit alımlar hariç 5 milyar 626 milyon TL , Anneler Günü`nde 5 milyar 782 milyon TL olmuştu. Babalar Günü`nde ise 4.5 milyar TL`ye yaklaşan harcamanın bu yıl 5 milyar lirayı bulması bekleniyor. Babalar Günü ile çocuklarımızın karne günü birleşince harcamalar diğer özel günleri geçebilir.  Vatandaşların yapacakları harcamalar elektronik ve giyim-aksesuar sektörlerinde özellikle hareketlilik yaşatacaktır` diye konuştu.

            -`PİYASANIN CANLANMASI BEKLENİYOR`

Bu hafta sonu satışların normal günlere göre daha canlı geçmesini bekleyen esnafta, her keseye göre bir hediye bulunduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, ` Babalar  gününde seçim yapmakta zorlananlar için giyim, elektronik ve aksesuar gibi çok çeşitli ürünleri uygun fiyatlarla sunan esnafımız sizleri beklemektedir. Babalar gününde yapılan harcamalara baktığımızda, alışverişin 4`te 1`ini elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründen yapılan harcamaların oluşturduğunu, en çok alış verişin de Marmara ve İç Anadolu Bölgesi`nde yapıldığını ve ortalama 122 TL olduğunu görüyoruz. Bu yıl hem babalar günü hem de çocuklarının karne günlerinin çakışması aileleri mutlu ederken, çarşı-pazarı da hareketlendiriyor` şeklinde konuştu.