• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` İç turizmde uçak ve hızlı tren bilet fiyatları düşürülmeli `


 

ANKARA - Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz ile birlikte ekonomide turizm sektöründe ani daralmaya yol açması ile en çok küçük esnafın ve turizm sektörünün zarar gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, acilen çözüm üretilmesini istedi.

            `BİLET FİYATLARI MAKUL OLMALI`

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bu krizin aşılması için iç turizmin acilen desteklenmesi kaçınılmaz oldu. Bunun içinde ilk yapılması gereken iç turizmde haraketlilik yaşanması için zaman kaybedilmeden uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında indirime gidilmeli. Ulaştırma Bakanlığı geçmiş dönemde hava ulaştırmada uygulamaya konulan tavan ve taban bilet fiyat uygulaması yeniden değerlendirilmeli.  Asgari ücretin 1300 TL olduğu bir ülkede 486 TL ye uçak bileti ile turizmde hedeflenen hareketlilik yaratılamaz. Esnaf iş yapamaz` dedi.

SÖMESTRİ TATİLİ VE BAYRAM BİRLEŞTİ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının 17 Haziran 2016 günü karnelerin alınması ile noktalandığını belirten Palandöken, `Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın öğretmen ve aileleri, 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında üniversite sınavlarının tamamlanması ile  birlikte tahminen 35-40 milyona yakın kişinin 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatillerini aynı dönemde gerçekleştirecekler. Ailelerin aynı dönemde tatile çıkmasını fırsat bilip bilet fiyatlarının artırılması çok yanlış. Acilen bu yanlıştan vazgeçilmeli. Bilet fiyatlarının artırılması, toplu taşıma araçları ile tatile çıkamayan vatandaşların özel araçları ile tatile çıkmalarına sebep olacaktır. Bu da karayollarında aşırı bir yoğunluğa ve trafik kazalarına neden olacaktır. Acilen bilet fiyatlarında indirime gidilmeli ve toplu taşıma desteklenmeli` diye konuştu.