• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Emeklilere promosyon bayramdan önce olursa makbule geçer `


 

ANKARA- Emekliler Haftası ve 30 Haziran Emekliler Günü için bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; `Emekli kesimi maaşını esnafla bölüşendir. Rahat alışveriş yapabilmesi için maaşının geçimine yetmesi gerekir. Esnaf ve sanatkar olarak emeklilerin gelirinin asgari geçim düzeyine yükselmesi istiyoruz. Çünkü direkt ekonomiye can veriyor` diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; her emeklinin bir esnaf adayı olduğunu ekleyerek, emeklinin yüzde 70`i ek olarak esnaflık yapıyor, desteğimiz her zaman emekliden yanadır dedi.

 

`MAAŞ PROMOSYONU MÜJDESİ BEKLENİYOR`

 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanmakta olan `Emekli Promosyonu`nu emeklilerin heyecan içinde beklediğini ifade eden Bendevi Palandöken, ` 10 milyon 300 bin emekli promosyon haberinin netliğini bekliyor, bayramdan önce promosyonun verilmesi emeklinin ailesiyle bayramı bayram havasında geçirmesine vesile olacaktır. Medyada bahsi geçen 14 banka ve SGK arasında yürütülen görüşmelerin olumlu olarak sonuçlandığı müjdesini sabırla bekliyoruz` diye konuştu.

 

            `İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI İÇİN FAİZSİZ AVANS`

Emeklilerin ihtiyaçlarını faiz vermeden karşılayabilmesi için yeni bir sistemin devreye sokulmaya çalışıldığını söyleyen Palandöken, `Emeklilerin maaşlarında herhangi başka bir kesinti yoksa SGK onlara 3 maaşa kadar avans verecek. Daha sonra bunu 36 aya kadar taksitlerle maaşından düşecek. Bunun için herhangi bir faiz ya da vade farkı alınmayacak. Böylece eli sıkışan emeklinin rahatlaması sağlanarak faiz ödemeden ikinci bir işleme gerek kalmadan maaşından geri ödeyecek` dedi.