• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Esnaf da Başbakan`dan müjde bekliyor`


 

ANKARA- Başbakan Sayın Binali Yıldırım`ın açıklayacağı müjde paketinden esnafın beklentisinin büyük olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârların Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Paketten esnafa önemli teşvikler çıkmasını bekliyoruz` dedi.

`KAMUYA BORÇLAR BİRİKTİ`

Esnafın sorunlarını ve çözümlerini kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandıran Palandöken, `Kısa vadede en büyük sorun, ödenemeyen vergi ve SGK primleri ile kamuya olan diğer borçlardır. Bunun yanında bankalara olan borçlar nedeniyle bir sicil düzeltmesine de büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır` diye konuştu.

            `ESNAF TARİFESİ UYGULANMALI`

Orta vadeli sorunların çözümü için esnafın giderlerini azaltacak tedbirlerin alınmasının gerektiğini vurgulayan Palandöken, `Elektrikten suya, akaryakıttan vergilere kadar esnafa özel tarifeler hazırlanması gerekir. Esnaf ve sanatkâr ticari hayatın fidanlarıdır. Bu tür stratejik uygulamalarla fidanları sularsak, bunlar kurumaz,  tersine hızla büyür ve meyve verir` şeklinde konuştu.

            `REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK ÖNLEMLER`

Uzun vadede ise esnafın rekabet gücünü artıracak önlemleri alınması gerektiği üzerinde duran Palandöken, `Esnaf için uzun dönemi kapsayan bir master plan hazırlanmalı. Geleneksel esnaf ve sanatkârı, yeni nesil esnafa dönüştürecek teknoloji teşvikleri ve danışmanlık hizmetleri verilmeli` dedi.