• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Yeni paket esnafımız için bayram müjdesi oldu`


 

ANKARA- Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yeni açıklanan `Yatırım Teşvik Paketini değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Açıklanan yatırım teşvik paketi halkımıza ve esnafımıza bayram müjdesi gibi geldi. Uzun zamandan beri BAĞ-KUR ve SSK`lar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindiricidir. Karardan her iki kesimde karlı çıkacaktır. Devlet alamadığı ücretleri tahsil edecek, BAĞ-KUR`lu esnafımızda fazla prim ödememiş olacak` dedi.

            -`İSTİHDAM ARTACAK`

            Ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlü yenileyemeyen ticari araç sürücülerinin de araçlarını yenilemek için kararın iyi bir fırsat olduğunun altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Başta Taksici, dolmuşçu, halk otobüsçüsü, kamyoncu, kamyonetçi olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak. Bunun alınması devlete zarar sağlamadığı gibi vergi gelirlerinde artış olacaktır. Yani talebin artması ile üretim artacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacaklar. Bu da istihdamın artması işsizliğin azalması anlamına gelmektedir. Araçların yenilenmesi ile başta turizm sektörü olmak üzere tüm kesimlere en kaliteli hizmet verilecektir` diye konuştu.

            -`YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKMIŞ OLACAK`

            Başta Damga vergisi olmak üzere yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kaldırılması ülkenin kalkınması için büyük bir hamle olduğun kaydeden Bendevi Palandöken, `Kredilerin önündeki engellerin aşılması başta olmak üzere gereksiz birçok giderin kaldırılması yatırımı ve ticareti cazip hale getirecektir. Başta noter ve damga vergisi gibi kalemlere yapılan harcamalar yatırımcıyı daha yatırımın başında frenliyor ve korkutuyordu. Yeni hamle ile yatırımların ve kredilerin önündeki engellerin kalkmasını çok olumlu buluyoruz. Bu paket 78 milyon insan için hayati önem taşımaktadır` şeklinde konuştu.