• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, ` Bayram dönüşünde trafiğe dikkat`


 

ANKARA – 9 Günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 6 gününde 108 kişinin hayatını kaybettiğini ve 458 kişinin de yaralandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bayram tatilinin bilançosu çok ağır oldu. Bayramın ilk 6 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında 108 kişi hayatını kaybetti. Binlerce insan bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 2 Temmuz`dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Geçen yıl 5 günlük tatilde 74 kişi ülke genelinde meydana gelen kazalarda yaşamını yitirirken bu yıl daha ilk 6 gün bitmeden 108 kişinin hayatını kaybetmesi ve 458 kişinin de yaralanması çok üzücü` dedi.

 

            -`TATİLLERDE KAZALAR YÜZDE 50 ARTIYOR`

Normal zamanda istatistiklere göre ortalama günde 12 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Palandöken, `Bu rakam bayram tatillerinde günlük ortalama 18 kişi ile 22 kişi arasında değişmektedir. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde ellinin üzerinde arttığını göstermektedir. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Alınan tedbir ve denetimlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 6 günde meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde ve polis bölgesinde 108 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşlarımızın da bir kısmının hayatlarını kaybettiklerini ve jandarma bölgesinde meydana gelen kazaları da düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza ve hayatını kaybeden vatandaşımız var. Kazaların en büyük sebebi ise aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamak olarak görülüyor. Yeni kazaların olmaması ve yeni hayatların kaybedilmemesi için mutlaka kurallara harfiyen uyulmalı ve uzun seyahatlerde toplu taşıma araçları tercih edilmelidir` diye konuştu.

 

            KARAYOLUNA RAĞBET FAZLA OLDU

Uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarının yüksek olması 2015-2016 eğitim öğretim tatili ile 9 günlük ramazan bayramı tatilinin birleşmesi sebebiyle vatandaşlarımızın karayolu trafiğinde yoğunluk yaşandığını kaydeden Palandöken, `Tatil dönüşlerinizi son güne bırakmayın. En önemlisi ülke genelinde bulunan 130 kör noktaya tüm sürücüler dikkat etmeli. Havaların bazı bölgelerde sıcak olması sebebiyle asfalt erimelerine, bazı bölgelerde de yağışlı olması sebebiyle yaşanabilecek su birikintilerine dikkat edilmeli ve her sürücü en az 2 saatte bir olmak üzere 15 dakika mola vermeli. Aşırı hızdan kaçınılıp, trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır. Unutulmamalı sürat felakettir. Gideceğimiz yere 1 saat geç gidelim ama sevenlerimizi üzüntüye sevk etmeyelim. Trafikte telefonlarımızı mümkün oldukça kullanmayalım. Daha da önemlisi emniyet kemerlerimizi mutlaka takalım ve direksiyon başında sigara içmeyelim` şeklinde konuştu.