• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Kanun Değişikliği Sigorta Şirketlerinin Ekmeğine Yağ Sürdü.`


 

ANKARA- Trafik sigortasında sigorta şirketlerinin maliyetlerini düşüren kanun değişikliğinin üzerine 3 ay geçtiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kanun sonrası biz indirim beklerken sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdü, karları arttı` dedi.

-`SİGORTA ŞİRKETLERİNİN KAZANCI ARTTI AMA İNDİRİM YOK`

Giderlerin azalmasına rağmen sigorta şirketlerinde rekabet koşullarının oluşmadığını söyleyen Palandöken, `Bugüne kadarki uygulamalar gösterdi ki, giderleri azalan sigorta şirketlerinin kazançları artmaya başladı ama fiyatlar düşmedi. Geçen yılın Haziran ayı ile bu yılın Haziran ayı arasında yüzde 200`ün üzerinde fiyat artışları oldu. Zorunlu sigortaları devlet müdahalesi olmadan fiyatların düşmeyeceğini görmüş olduk` sözlerine yer verdi.

-`PRİMLER HAKKANİYETLİ BELİRLENMELİ`

Zorunlu trafik sigortasında yeniden tavan fiyat gelmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, `Tavan fiyatlar araç bazında ve bölgesel olarak belirlenmeli. Ticari araçlar kendi arasında olduğu gibi özel araçlar içinde araç tipi ve modeline göre tarife konmalı. Güneydoğu`nun bir köyündeki minibüs ile Metropoldekiler aynı kefeye konmamalı. Bu şekilde bir uygulama için biz ilgili mercilerle görüşmelere başladık ve önerilerimizi sunuyoruz` şeklinde konuştu.