• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Borç yapılandırması esnafı çok rahatlatacak`


 

ANKARA- Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal`ın bugün yapmış olduğu açıklamayla esnafın vergi ve prim borçlarına yeniden yapılandırma getirileceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Borç yapılandırması esnafa büyük bir müjde oldu. Hükümetin aldığı bu karar ekonomiyi canlandıracak` dedi.

-`PEŞİN ÖDEYENE İNDİRİM, ÖDEYEMEYENE 18 AY VADE`

Vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarında peşin ödemede ekstra indirim yapılacağının altını çizen Palandöken, `Yapılandırılan borcu peşin ödeyenler için faizin yarısı silinecek. Borcunu peşin ödeyemeyenler için de 18 ay vade yapılacak` diye konuştu.  

-`162 MİLYAR LİRALIK BORÇ YAPILANDIRILACAK`

Borç yapılandırmasının yanında matrah artırımının da kamu gelirlerini önemli miktarda artıracağını ifade eden Palandöken, `Bugün itibariyle 90 milyar TL`lik vergi, 72 milyar TL`lik sosyal güvenlik primi borcu yeniden yapılandırılacak. Esnafı, çiftçisi, sanayicisi ile beraber yaklaşık 5 milyon mükellefin borcu yeniden yapılandırılacak. Hem devlet kazanacak hem de vatandaş. Yapılandırma ile kamu gelirlerinde önemli bir artış olacak` şeklinde konuştu.