• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Esnaf ve sanatkarın aidat borçları da yapılandırma kapsamına alındı`


 

ANKARA- Meclis`te kabul edilen borç yapılandırması kanununa talepleri doğrultusunda esnafın aidat borçlarının da eklendiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Borç yapılandırması ile esnaf da kazanacak devlet de. Yapılandırma ekonomiyi canlandıracak. Esnafından çiftçisine, şoföründen öğrencisine devlete borcu olan herkes borcundan kurtulacak. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli` dedi.

`BU FIRSATI HERKES İYİ DEĞERLENDİRMELİ`

Yakından takip ettikleri ve pek çok taleplerinin de içinde bulunduğu Borç Yapılandırılmasının TBMM`de kabul edildiğini belirten Palandöken, `TBMM Genel Kurulu`nda yapılandırmanın kapsamı genişletilerek kabul edildi. Esnafımız için cansuyu olacak büyük bir fırsat. Kabul edilen kanuna göre; Esnaf ve Sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların Konfederasyona olan katılma payı borç asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksiti bu kanun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer`i alacakların tahsilinden vazgeçilecek` diye konuştu.

`300 MİLYARLIK BORÇ YAPILANACAK`

Herkesi ilgilendiren geniş bir borç yapılandırmasının ekonomiye olumlu katkı sunacağını ifade eden Bendevi Palandöken, `Belediyelerin su alacaklarından trafik cezalarına, HGS ücretlerinden öğrenci harçlarına kadar devlete olan borçların tamamına yakını yeniden yapılandırılıyor. Vergi ve prim borçlarına sonradan eklenenlerle birlikte yaklaşık 300 milyar liralık borç yapılandırılacak. Ekonomiye olumlu ivme kazandıracak` şeklinde konuştu.