• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Sigorta şirketlerinin fiyatları dikkatle takip edilmelidir`


 

ANKARA-Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerinin indiğine dair açıklamaların şoför esnafını rahatlatmadığını belirterek; `Trafik primlerinin düşüyor haberleri şoför esnafımızı rahatlatmıyor. Sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz. Yüksek primler hala seviyesini koruyor. Yetkililerimizin sigorta şirketlerinin fiyatlandırmasını dikkatle takip etmesini bekliyoruz` dedi.

`GARAJDAKİ ARACA AYRI SİGORTA YAPILSIN`

Sigorta şirketlerinin garajdaki araca kestikleri primin çok yüksek olduğunu söyleyen Palandöken, `Trafik sigortası yaptırmadan karayoluna çıkmak suç. Ülkemizde 20 milyon 250 bin civarında taşıt var. Sigorta primlerinin yükü hem ticariyi hem de özel araç sahiplerini canından bezdirdi. Garajda kullanmadığınız 4 bin liralık aracınıza bile bin 100 TL prim ödüyorsunuz. 40 bin liralık kamyonunuza ödediğiniz zorunlu sigorta primleri 3-4 yılda aracınızın değerinden fazla tutuyor. Garajda kullanılmayan araca bir muafiyet verilsin, ayrı bir sigorta yapılsın` diye belirtti.  

            `METROPOL VE KÜÇÜK ŞEHİRLER ARASINDA FARK OLMALI`

 Trafik sigortasında bölgesel olarak aynı primin ödenmesinde haksızlık olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, `Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalı veya Büyükşehirler ile metropol şehirler ve küçük şehirler arasında mutlaka bir fark olmalı. Araç bazında ve bölgesel olarak taban/tavan prim fiyatı belirlenmesinin de faydalı olacağını düşünüyoruz` diye konuştu.