• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Terör insanlık suçudur`


 

ANKARA - Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde, Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasında 10 askerimizin ve 8 sivil vatandaşımızın şehit olmasına, 27 kişinin de yaralanmasına yol açan hain terör saldırısını şiddetle kınayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Terör insanlık suçudur, bunu yapanları nefretle kınıyorum` dedi.

 

-`MİLET OLARAK YÜREĞİMİZ YANDI`

Terörün, ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Gün, teröre karşı birlik ve beraber olma günüdür. Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terör olayı millet olarak hepimizin yüreğini derinden yakmıştır. Bu vicdan ve insanlık dışı olay terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Güvenlik kontrolü yapan askerlerimizi ve bölgeden geçen masum sivil vatandaşlarımızın geçtiği noktada tonlarca patlatılan bombanın tek hedefi insanlığın bitirilmesidir. Oysa terörün her türlüsü insanlık suçudur. Bu terör olaylarını işleyen ve karışan hainler iyi bilmeliler ki; bu zulümler, asil milletimizin birliğini beraberliğini sarsamaz Aksine milletimizin birlik ve beraberliğini bütünleştirir` diye konuştu.

 

            -`MİLLETİMİZ BERABERLİĞİNİ SÜRDÜRECEK`

Terörist saldırılar tarih önünde; teröristlerin ve destekçilerinin kapkara yüreklerine yazılmış utançtan, zalimlikten, katillikten başka bir şey olmadığını da anlatan Palandöken, `Aziz milletimiz bugüne kadar hep bir ve beraber oldu. Bundan sonra da hep dik ve beraberliğini sürdürecektir. En önemlisi sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır. Türk Esnaf ve Sanatkarları adına bu elim olayda şehitlerimize ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum` şeklinde konuştu.