• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Atatürk`ün görüşlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var`


 

ANKARA - Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Atatürk`ün yaşadığı döneme ve dünyaya ismini altın harflerle yazdıran örnek bir komutan ve barışın dünyada hakim kılınmasını önemseyen büyük bir devlet adamı olduğunu vurguladı. Palandöken, Ülke olarak Atatürk`ün görüşlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğunu söyledi. 

Büyük özlemle anılan Atatürk`e bütün dünyanın hayranlık duyduğunu belirten Palandöken, `Çok büyük mücadeleler ile kurulan ülkemiz için onun çizdiği yol, gösterdiği hedef; çağdaş medeniyet yarışının zirvesidir. Ekonomimizin güçlenmesidir. Büyük Atatürk `Tek bir şeye ihtiyacımız var o da çalışmak. Refah ve saadet ancak çalışkan insanların hakkıdır` diyerek bizlere başarının yolunu çizmiştir. Bizler de Büyük Önder Atatürk`e ve silah arkadaşlarına layık olmak için çok çalışarak onların bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkacak, tarihimize layık olacağız. Bu bizim, vatanları için canlarını feda eden tüm şehitlerimize namus ve can borcumuzdur. Bunun için gerekli gücümüz de, aklımız da mevcut. Yeter ki birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkalım ve bu güzel ülkeyi bize emanet edenleri unutmayalım` dedi.

 

Palandöken, mesajında şunları dile getirdi:

 

`Büyük kurtuluş mücadelemizin başlatıcısı ve önderi, modern Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Atatürk`ü bir 10 Kasım`da daha şükran ve minnetle anıyoruz. Onun önderliğindeki aziz milletimiz dünyada emsali olmayan bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Atatürk`ün giriştiği derin ve geniş inkılaplar ile milletimizin kendisine olan güveni tüm dünyada hayranlık uyandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk esnaf ve sanatkarları olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk`ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.`