• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Yapılandırma Yıl Sonuna Kadar Uzatılmalı`


 

ANKARA - Borç yapılandırmasının yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kanunda uzatma yetkisi yok ama TBMM`de yapılacak tek bir maddelik kanun değişikliği ile yapılandırma kanununa başvurular yılsonuna kadar uzatılabilir` dedi.

 

`TEBLİĞ EDİLMEYEN CEZALAR ÖDENEMİYOR`

 

Yapılandırma başvurularının bitmesine birkaç gün kalmasına rağmen sorunların çözülemediğini söyleyen Palandöken, `Hala tebliğ edilmeyen cezalar var. Dönemsel olarak Kanun kapsamına girdiği halde tebliğ edilmediği için esnaf bazı borçlarını yapılandıramadı. Kurumlardan kaynaklanan gecikmelerin cezasını esnaf çekiyor` diye konuştu.

 

-`YAPILANDIRMADA SÜRE UZAMALI VE TEBLİĞ EDİLMEYEN CEZALAR KAPSAMA ALINMALI`

 

Bir borcun yapılandırma kapsamına alınması için 30 Haziran 2016 itibariyle tebliğ edilmiş olmasının zorunlu olduğunun altını çizen Palandöken, `HGS ve OGS ücretleri ve cezalarının bir kısmı hala tebliğ edilmedi. 2015 yılına ait olmasına rağmen tebliğ edilmeyen cezalar, vergi dairelerinde borç olarak görünmüyor. Esnaf borcunu ödeyemiyor, devlet alacağını alamıyor. Herkesin kaybettiği bu sorunun önüne geçmek için yapılandırma kanununda değişiklik yapılarak tebliğ edilmemiş olan cezaların da kapsama alınması sağlanmalı. Bunun için de öncelikle sürenin uzatılması yerine olacaktır` şeklinde konuştu.