• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, ` KAMERA SİSTEMİ İLE GELECEĞİMİZ GÜVENCE ALTINDA OLACAK`


 

ANKARA- Okul çağındaki çocukların sağlığını tehdit eden okul çevrelerinde ki illegal satışların yapılması konusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bakanlığın yasaklamış olduğu asitli içecekler, cips, patates kızartması gibi çocuklarımızın sağlığına zararlı olan yiyecek ve içecekler okul önlerinde denetimsiz satılıyor. Çocukların sağlığını riske atarken, okul kantinlerini işleten esnafımızın olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Kantinci esnafımızın satmadığı, yasaklı olan bu zararlı yiyeceklere çocukların ulaşması çok kolaydı. Çocukların yasaklı yiyeceklere yönelmesi kantinci esnafımızın cirosunu düşürürken olumsuz etkilenmelerine sebep oluyordu. Bakanlar kurulu tarafından alınan 54 bin 500 okula kamera kurulması ile bu olumsuzlar tamamen son bulacak` dedi.

-`VELİLER DAHA DİKKATLİ OLMALI VE DENİTİMLER ARTIRILMALI`

Okul önlerinde ve çevrelerinde denetimsiz merdiven altı üretilerek satışı yapılan ürünlerin mutlaka satışının kamera sistemi ile kontrol altına alınacağını belirten Palandöken, `Bakanlar Kurulu tarafından okullarımıza kamera kurulması geleceğimizin teminatı çocuklarımızı korumak sevindiricidir. Karar ile daha önce endişe içerisinde olan tüm aileler ile merdiven altı satışlardan mağdur olan ve gelir kaybına uğrayan esnafımız karar ile rahatladı. Denetimlerin arttırılması adına okul çevrelerine kamera kurulacak olması öteden beri istediğimiz bir uygulamadır. Aynı zaman da velilerin bu konuda daha dikkatli olması, beslenme çantalarını hazırlarken daha özverili davranması gerekmektedir. Kantinci esnafımızın yasal düzenlemeyi destekleyerek çocuklarımızın sağlığına zararlı gıdaları satmazken, illegal gıda satışının bu kadar rahat yapılmasına engel olunmalıdır` diye konuştu.

-`UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI İLKÖĞRETİME KADAR DÜŞTÜ`

Okul çevrelerinde illegal satışı yapılan yasaklı gıdaların yanı sıra uyuşturucu madde satışının da çocukların sağlığını tehdit etmekte olduğunu anlatan Bendevi Palandöken, `Uyuşturucu madde kullanımı 11 yaşa kadar düşmüş ve kullanıcıların yüzde 0,24`ünün 15 yaş altından olması tehlikenin büyüklüğünü sergiler niteliktedir. Yasadışı ve zararlı madde satışının denetimler ve caydırıcı cezalar ile okul çevrelerinden uzaklaştırmak ve çocuklarımızın korunması adına kamera uygulaması zaman kaybedilmeden uygulamaya konulmalıdır. En önemlisi uyuşturucunun zararları konusunda her yaştan kişiye eğitim verilmelidir. Bakanlar Kurulunun bu kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz. Çünkü kameraların kurulması ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz güvende aileler ise rahat olacak` şeklinde konuştu.