• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `2017`DE BÜYÜME ORANININ ARTMASINI BEKLİYORUZ`


 

ANKARA - Üçüncü çeyrekte ekonomik büyüme verisinin yüzde -1,8 çıkması üzerine yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ekonominin 2017 başından itibaren yeniden pozitif büyümeye geçeceğine inancımız tam. Alınan tedbirler ekonomiyi canlandıracak` dedi.

 

-`BİZİM YAŞADIĞIMIZI BAŞKALARI YAŞASA YILLARCA TOPARLANAMAZ`

 

Menfur darbe girişimi ve ülke dışındaki gelişmeler nedeniyle halkın tüketimini kısması sonucu üçüncü çeyrekte negatif büyüdüğünü ifade eden Palandöken, `Türkiye ekonomisi çok güçlüdür. Bizde yaşanan darbe girişimi ve terör olayları gelişmiş ülkelerde olsa yıllarca altından kalkamazlardı. Biz çok şükür 2017`den itibaren yeniden büyüyerek yolumuza devam edeceğiz` diye açıkladı. 

 

-`ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILMALI`

 

2017 yılında ekonominin canlanması için bugünden alınacak tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, `Esnafa etkin sicil affının yanında, sıfır faizli kredi esnafta büyük bir rahatlama sağlayacak. Bunların yanı sıra belirli sektörlerde geçici vergi indirimi yapılması çok önemli olarak değerlendiriyoruz. 2009 yılında olduğu gibi altı aylık süreyle yapılan vergi indirimlerinin ekonomiye etkisi çok büyük oluyor. Bugün de benzeri bir çalışmaya ihtiyaç var. Ayrıca, işsizlik fonu ödemeleri ve ödeme süresi artırılırsa işsizlerin tüketimi de artacağından ekonomi üçüncü çeyrekteki daralmayı ziyadesiyle telafi eder` şeklinde açıkladı.