• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `50 BİN LİRALIK KREDİ İÇİN GEÇ KALMAYIN`


 

ANKARA - Bilindiği üzere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ`lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği açıklanmıştır.

Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ`lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ`lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Konuya ilişkin olarak üyelerimizin verilen krediden yararlanması için Birlik ve Federasyonlarımıza genelge yaparak duyuruda bulunduk. Bu bağlamda kredi almak isteyen KOBİ`ler krediye ilişkin koşullar ve başvuruya ilişkin bilgiler KOSGEB tarafından açıklanmıştır` dedi.

            -`BAŞVURLAR İL KOTALARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK`

50 Bin TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için başvuruların bugün başladığını belirten Bendevi Palandöken, `Başvurular 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 24:00`te sona erecektir. Kredi başvuruları için http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresi kullanılabilecektir. En önemlisi İşletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıt olması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir. Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecektir. Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen İl kotaları çerçevesinde sıralayacaktır. Bu aşamada işletmelerin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek bulunmamaktadır` diye konuştu.