• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `50 BİN LİRALIK KREDİ İÇİN SÜRE CUMA AKŞAMINA KADAR UZATILMALI`


 

ANKARA - Bilindiği üzere, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kısa bir süre önce Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ`lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar verilecek faizsiz kredi için sürenin uzatılması ve kredi verilecek kişi sayısının artırılması istendi.

Krediden yararlanmak isteyen KOBİ`lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ`lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemenin zaman aldığını, Oda ve Birliklerde evrak temini için uzun kuyruklar oluştuğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Üyelerimizin verilen krediden yararlanması için Birlik ve Federasyonlarımıza genelge gönderdik. Kredi için beklediğimizden fazla bir talep var. Bu yoğunluk karşısında yeteri kadar başvurunun yapılabilmesi ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanması adına sürenin mutlaka 23 Aralık 2016 Cuma 23.59`a kadar uzatılmalıdır. Mevcut yığılmaların önlenmesi için bu süre mutlaka uzatılmalıdır` dedi.

            -`KREDİDEN DAHA FAZLA KİŞİ YARARLANMALI`

50 Bin TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için başvuruların 19 Aralık 2016 Pazartesi günü başladığını belirten Bendevi Palandöken, `Başvurular 21 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 24:00`te sona erecek. Ancak yaşanan iç ve dış destekli bazı olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnaflarımızın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerinde. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmeli adına hem sürenin uzatılması hem de kredi verilecek olan esnaf sayısının artırılması ekonomiye haraketlilik ve canlılık kazandıracaktır. Diğer önemli bir konu ise başvuruların KOSGEB`in http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr sitesinin yoğun başvuru üzerine çökmesi ile vatandaşlarımız başvurularını yapamadılar. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına sürenin uzatılması en doğru karar olacaktır` diye konuştu.