• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM ŞART`


 

ANKARA- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde akaryakıt fiyatlarının gereğinden fazla artırılmasının ve 14 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak benzine 14, motorine 12 kuruş zam gelecek olmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek fiyatlarda acilen indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

            Sürekli olarak petrol fiyatlarının ve dolardaki kur artışının bahane edilerek fiyatların artırıldığına dikkati çeken Bendevi Palandöken, `Petrolün varil fiyatı geçmiş yıllarda 110 doların üzerinde idi. Son yıllarda petrolün varil fiyatı 40 dolarlara kadar düştü. Son dönemde 56 dolara kadar bir yükseliş gösterdi. 110 dolardan 40 dolara düştüğü zaman petrol fiyatları nedense hiç yarı yarıya düşürülmedi. Son dönemde petrol fiyatları 56 dolara kadar çıktı. Ancak 110 dolardan 40 dolara düştüğü zaman aynı oranda indirim yapmayanlar şimdi sürekli zam yapmakla meşguller` dedi.  

            -`YÜKSEK ORANDAN KAR MARJI ALINIYOR, YENİDEN TAVAN FİYAT GELSİN`

            Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz`ın akaryakıt fiyatlarındaki dağıtıcı ve bayi paylarını çok yakından izlediklerine ve payların üst sınıra dayandığına ilişkin uyarısını hatırlatan Bendevi Palandöken, `Akaryakıta gelen zam, A`dan Z`ye her ürünü ve halkımızın her kesimini yakından ilgilendirmektedir. Belirtildiği gibi dünya genelinde petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle de olsa gerek 2,5 yıla yakın bir zamandan beri sektöre hiç müdahale edilmedi. Müdahale edilmemesini fırsat bilen petrol dağıtıcı ve bayiler her geçen gün kar marjlarını artırıyorlar. Petrol fiyatlarının sürekli artması ile yeni yıl ile birlikte A`dan Z`ye her şeye zam gelmeye başladı. Artık müdahale kaçınılmaz hale geldi. Her hafta petrole zam insanları bıktırdı. Petrol zamlarının bu şekilde devam etmesi halinde binlerce kişi aracını garaja çekmek zorunda kalacak. Akaryakıt fiyatlarında yeniden tavan fiyat uygulamasına geçilmelidir` diye konuştu.