• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `2016 YILINDA ESNAF SAYISI 79 BİN 925 KİŞİ ARTTI`


 

ANKARA- Girişimcilik Haftası sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sayıları 1 milyon 682 bin 107`yi bulan esnaf ve sanatkârlarımızın yanı sıra her gün farklı sektörlerde işyerlerini açan girişimcilerin sayısı artmaya devam ediyor. 2016 yılı ocak ayında 1 milyon 602 bin 182 olan üye sayımız, 79 bin 925 yeni girişimci eklenerek 2017 yılı ocak ayında 1 milyon 682 bin 107 esnaf ve sanatkâra ulaştı` dedi.

-`EĞİTİM ALANLARIN YÜZDE 20`Sİ GIDA SEKTÖRÜNÜ TERCİH ETTİ`

Yeni girişimcilere verilen eğitimlerin sektörlerinde olumlu sonuçların görüldüğünü anlatan Palandöken, `Son 5 yıldır yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri doğrultusunda 970 girişimciye eğitim verilmiş, yüzde 53,5`i esnaf ve sanatkârlar siciline kaydolmuştur. Kendi işyerlerini açan bu girişimcilerin yüzde 20,5`i gıda alanında, yüzde 8`i danışmanlık, yüzde 7`si güzellik salonu işletmeciliği, yüzde 4`ü organizasyon, yüzde 3`ü reklamcılık ve yüzde 3`ü mobilya sektörlerini tercih etmişlerdir. Birçok farklı sektörde hizmet veren eğitimli girişimcilerin artmasını sağlamakta büyük hedefimizdir` diye konuştu.

-`KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLUNMALI`

Yeni girişimcilerin her zaman ekonomiye olumlu katkı yaptığının altını çizen Bendevi Palandöken, `Girişimciler, fikirlerini fırsata çevirmek için desteklenmelidir. Gençlerde girişimcilik bilinci yaratmak ve kadınların ekonomide ki varlığını artırmak hedeflenmelidir. Kadın ve genç girişimcilere özel teşvikler verilmelidir. Sayıları her geçen gün artan işyerlerine yenileri eklenmeli, birçok sektörde ihtiyaç duyulan işyeri açığı kapatılmalıdır` şeklinde konuştu.