• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,`AKARYAKITA ZAM HER ÜRÜNÜ ETKİLER `


 

ANKARA -  Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son bir hafta içerisinde benzine 22, motorine ise 8 kuruşluk zammın A`dan Z`ye her ürünü etkileyeceğini belirterek benzin ve motorine sürekli zam yapılmasından kaçınılmasını istedi.  

-`PETROLE YAPILAN ZAMLAR LOKOMOTİF OLARAK ÜRÜNLERE YANSIYOR`

Petrole yapılan zamların piyasaları A`dan Z`ye olumsuz etkilediğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Her hafta petrole yapılan zamları konuşur olduk. Oysa petrole yapılan zam lokomotif olarak tüm ürünlere yansıyor. Çiftçinin mahsulünden tutun esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatı artıyor. Petrol fiyatlarına zam yaparken acele edilmemeli, çok iyi düşünülmeli. Özellikle enflasyonun yükseldiği bu dönemde, akaryakıta yapılan zamlar, enflasyonu da körüklüyor. Piyasadaki hareketlilik bitene kadar yapılacak zam kadar ÖTV indirimi yapılarak akaryakıt fiyatlarının stabil kalması sağlanmalı. Böyle bir politika enflasyonun düşmesine de yardımcı olacaktır` dedi.

-`ŞOFÖR ESNAFINA UCUZ AKARYAKIT VERİLSİN`

Sürekli petrole zam yapılmasının şoför esnafını zor durumda bıraktığını da kaydeden Bendevi Palandöken, `Artık esnafımız başta olmak üzere tüm halkımız bu zamların altından kalkamaz oldu. Acilen çiftçilerde olduğu gibi ticari araçlarımıza ticari akaryakıt indirimi uygulanmalı ve esnafımızın mağduriyeti önlenmelidir. Aksi halde nakliye ve taşımacılık fiyatlarına sürekli zam yapılması halkımızı da mağdur etmektedir` diye konuştu.