• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN,`ÜLKEMİZDE TEDAVİ ÜCRETLERİ AVRUPA`DAN YÜZDE 60 UCUZ`


 

ANKARA- Azalan turist sayısının otellere, işletmelere ve esnafa zor günler yaşattığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Sağlık turizmi tatil turizminden daha fazla döviz getirmekte ve ülkemizin sağlık turizmi kapasitesi, tesisleri, doktorları ve imkânları ile çok yüksek` dedi.

 

-`FİYAT AVANTAJI FIRSATA ÇEVİRİLMELİ`

 

Ülkemizdeki tedavi ücretlerinin Avrupa ülkelerine göre yüzde 60 daha ucuz olduğunu anlatan Bendevi Palandöken, `Bu da ülkemizin sağlık turizmindeki potansiyelinin yüksek olduğunu göstermektedir. Türkiye`de 8 bin ile 20 bin dolar arasında olan kalp by-pass operasyonu Avrupa`da 20 bin ile 40 bin dolar arasında değişiyor. Birçok turistin cazip fiyatlar sebebiyle yalnızca zorunlu tıbbi tedaviye değil diş tedavisi, saç ekimi ve plastik cerrahi operasyonları için de ülkemizi tercih ettiğini düşünürsek yatırım ve teşvikler daha da artırılmalı` diye konuştu.                                                                                                                         

 

-`1500 DOĞAL TERMAL KAYNAKTAN FAYDALANILMALI`    

 

Turizmde eski parlak günlerin yeniden geri gelmesi için çıkar yolun sağlık ve kaplıca turizmi olduğunu vurgulayan Palandöken, `Ülkemizde bulunan potansiyeli yüksek sağlık turizm kaynakları tesisleştirilmeli ve mevcut tesisler modernize edilmelidir. Sıcaklıkları 20°C ile 100°C arasında değişen, saniyelik debileri 2 ile 500 litre arasında değişen 1500 adet doğal termal su kaynağımız var. 700 bin yatak kapasitesini aşabilecek termal turizm kapasitemiz olmasına rağmen yalnızca 200`e yakın kaplıca işletmesine sahibiz. Kaplıca turizminin teşvik edilebilmesi için işletmelerin desteklenerek termal kaynakların turizm potansiyelinden faydalanılmalıdır. Bu arada Sağlık Bakanlığınca belirlenen 20 milyarlık gelir hedefine ulaşmak için kaplıca tesislerinin artırılmasının yanında tanıtımın daha etkin ve devamlı yapılması gerekir` şeklinde konuştu.