• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `TRAFİKTE KAYBETTİKLERİMİZİ SERGİ İLE ANIYORUZ.`


 

ANKARA-  TESK ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu`nun (TŞOF), Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Trafik Kazaları`nda" Kaybettiğimiz Değerler" konulu fotoğraf sergisi, TESK Sanat Galerisi`nde açıldı.  Karayolu Trafik Haftası kapsamında açılan ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerler` sergisi hakkında bilgi veren Palandöken, `Son 2 yılda meydana gelen 2,5 milyon kazada yaklaşık 15 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, 608 bini ise yaralandı. TESK olarak, trafik kurallarına uymamanın doğurduğu sonuçlara dikkat çekmek için, trafik kazalarında kaybettiğimiz toplumun yakından tanıdığı isimleri ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerler` isimli sergide anıyoruz` dedi.

-`TRAFİKTE KAYBETTİKLERİMİZİ SERGİ İLE ANIYORUZ`

Palandöken, ‘Trafikte Kaybettiğimiz Değerler` isimli serginin dikkatle incelenmesi gerektiğini bildirerek, `Trafik kurallarına uyulması ve bu kazaların önüne geçilmesi için duyarlılık yaratmak istiyoruz. Trafik kazaları can alırken yaşa, cinsiyete veya unvana bakmıyor. Bu durumun örnekleri olan trafik kazalarında kaybettiğimiz 98 değer arasında maalesef futbolcularımızdan siyasetçilerimize, şarkıcılarımızdan gazetecilerimize kadar birçok önemli isim var. Vali Recep Yazıcıoğlu, Eski Bakanlarımızdan Mustafa Taşar, Sanatçılarımızdan Barış Akarsu, Kıvırcık Ali, Metin Oktay ve niceleri gibi. Fotoğraf sergimiz, bir hafta süre ile tüm vatandaşlara açık olarak` diye konuştu.

 

-`2 YILDA YAKLAŞIK 15 BİN VATANDAŞIMIZ KAZALARA KURBAN GİTTİ`

Her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi gününün Karayolu Trafik Güvenliği Günü, bu günü takip eden haftanın ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Palandöken, `Tüm sürücü ve yayaların trafik kazalarına duyarlılığının artırılması, trafik kuralları hakkında daha çok bilinçlenmesi gerekiyor.  Trafik kazaları can alırken yaşa, cinsiyete veya unvana bakmıyor.  En önemlisi odalardan kayıtları silinen şoför esnafının tekrar mesleki odalara kayıtlarının yapılması sağlanmalı. Odalara kayıtlı olmayan şoför esnafı gerekli eğitimleri alamıyor. Trafik kazalarının en büyük sebebi trafik canavarı değil, eğitimsizliktir. 2015`te 1 milyon 313 bin 359 olan kaza sayısı 2016`da 1 milyon 182 bin 491`e düştü. Son 2 yılda 7 bin 324`ü kaza yerinde 7 bin 506`sı kaza sonrası ölen toplamda 14 bin 830 vatandaşımız var` ifadelerini kullandı.

- "DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ`
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise sürücü kusurlarından kaynaklanan kazaların oranının yüzde 90`ın üzerinde olduğuna dikkati çekerek, "Kültürümüzü, devlet adamlarımızı, siyasetçilerimizi, bir çok değerimizi bu kazalar neticesinde yitiriyoruz. Bu değerler geri gelmiyor. Yola, araca, yayaya haddinden fazla dikkat etmeliyiz." diye konuştı.
Aralarında Recep Yazıcıoğlu (vali), Metin Oktay (futbolcu), Kerim Tekin (sanatçı), Barış Akarsu (sanatçı), Kıvırcık Ali (sanatçı), Ercan Arıklı (gazeteci), Erdal Tosun (oyuncu) gibi ünlü isimlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek.