• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: `ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ HEM ANNEYİ HEM ESNAFI MUTLU EDER.`


 

ANKARA- Anneler Günü`nde alınan hediyelerin hem anneleri hem de esnafı mutlu ettiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Anneler en kutsal varlıklardır. Onlara bahşedilmiş bu günde bir hediye küçücük dahi olsa hem onların hem de esnafın yüzünü güldürecektir` dedi.

Palandöken, Anneler Günü`nün öneminden bahsederek, `Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, bizleri doğuran, büyüten, hayatımızın her alanında yanımızda olan annelerimizin Anneler Günü`nü kutluyoruz. Onların hakkı ödenmez ama düşünüldüklerini bilmek mutlu etmeye yetecektir. Böyle özel günlerde küçük büyük demeden alınan tüm hediyeler annelerimizi mutlu ettiği kadar, esnafı ve ülkemizin ekonomisini de mutlu edecektir. Anneler Günü`nde başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, beyaz eşya ve züccaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yaptığı önemli günlerden birisidir` şeklinde konuştu.

2 MİLYON ESNAF ANNELER GÜNÜ HARCAMALARINI BEKLİYOR

Anneler Günü`nde yapılan alışverişin esnafa en az iki milyar liralık hasılat getireceğini bildiren Palandöken, `Anneler Günü`nde hediye için ayrılan ortalama bütçenin yüzde 33`ünü 51-100 TL arası alınan hediyeler, yüzde 25`ini 101-250 TL arası alınan hediyeler oluşturuyor. Her yıl anneler gününde kartla yapılan harcamalar yüzde 30-35 artıyor. Şimdi 2 milyon esnaf umudunu bu hafta sonu yapılacak en az iki milyar liralık Anneler Günü harcamalarına bağlamış durumda` diye belirtti.

İNTERNET MAĞDURU OLMAMAK İÇİN HEDİYENİZİ ESNAFTAN ALIN

Palandöken, internet üzerinden alışveriş imkanı sunan sitelerin çoğunun dolandırıcı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: `Ortalama her 100 alışverişten 14`ü internet üzerinden yapılıyor. Fakat internet sitesi üzerinde alışveriş siteleri o kadar çok arttı ki, vatandaş hangisinin güvenilir hangisinin dolandırıcı olduğunu ayırt etmekte zorlanıyor. Mağduriyetler her gün artıyor. Bu sebeple vatandaş parasını riske atmayıp çiçeğini, takısını, hediyesini tanıdığı ve bildiği esnaftan almalı.`