• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `UNİCEF İLE İŞBİRLİĞİNDE ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE SON NOKTAYI KOYMALIYIZ`


 

ANKARA - Ülkemizde özellikle Suriye`den yaşanan mülteci göçünün ardından çocuk işçiliğinde yaşanan artışa son vermek istediklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Çocuk işçiliğini ülkemizde en alt seviyelere indirmek için konfederasyon olarak UNİCEF ile işbirliği yaparak bu konuda ortak mücadele edeceğiz` dedi.

 

`ÇOCUK İŞÇİLER MESLEKİ EĞİTİME YÖNLENDİRİLMELİ`

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Konfederasyonumuzda çocuk işçiliği ile ilgili UNİCEF tarafından sinevizyon eşliğinde verilen bilgileri çok önemsiyoruz. Bu toplantıda ülkemizde çocuk işçiliği ile mücadelede TESK ile UNİCEF arasında yapılacak işbirliği faaliyetlerine start verilmesine karar verdik. Ülkemizde misafir ettiğimiz yaklaşık üç milyon Suriyeli mültecinin çocuklarının çocuk işçiliğinin en kötü biçimleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun önüne geçebilmenin  yegane yolunun bu çocukların mesleki eğitime yönlendirilerek beceri kazanmaları ve bulundukları topluma yararlı bireyler haline getirilmeleridir` diye konuştu.

 

`TESK İLE İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ`

UNİCEF Çocuk İşçiliği Proğram Danışmanı Aslı Çoban ise yaptığı açıklamada, `TESK`in ortaya koyduğu işyeri denetleme ve danışmanlık grubu modeli ile Türkiye de ilk defa hükümet dışı bir kuruluş gönüllü olarak bağlı işyerlerini denetleyecek ve bu model sayesinde hem çocuk işçiliğinin büyük ölçüde  önüne geçilecek, hem de bu işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği ve mesleki eğitim açısından uygunluğu denetlenmiş olacak. UNİCEF olarak çocuk işçiliği ile mücadelede TESK ve bağlı birlik ve odalarıyla işbirliği yapmayı çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz` dedi.