• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `KENT DIŞINA TAŞINAN SANAYİ SİTELERİNİN YERİNE ESNAF YERLEŞTİRİLSİN`


 

ANKARA- Kent içinde kalan sanayi sitelerinin kent dışına taşınmasıyla boşalan yerlere AVM yapılmaması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yerleşim alanlarının dışına taşınması muhtemel 135 sanayi sitesinde bulunan 63 bin 649 adet iş yeri var. Bu işyerleri ve boşalan alanların yerine AVM yapılması yerine esnaf getirilmeli. Yeni esnaf çarşıları ve mahalleleri oluşturulmalıdır. Çünkü, ihtiyaçtan fazla AVM yapılması esnafa  zarar veriyor` dedi.

`SANAYİ ALANLARINDAN BOŞALAN YERLER ESNAFLARA VERİLMELİ`

Özellikle büyük şehirlerde ihtiyaçtan fazla AVM olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yapılacak değerlendirme sonucunda tespit edilen, taşınması muhtemel 135 sanayi sitesinde bulunan 63 bin 649 işyeri var. Boşalan işyerleri ve alanlar toplumun faydasına başta yeşil alan ve park olarak değerlendirilmelidir. Yeni  AVM yapımına asla izin verilmemelidir. Yeşil alan ve parkların yanısıra toplu konut ve benzeri yapılaşmalarda cadde mağazacılığının cazibesi artırılmalı, caddelerin üzerinde dükkanlar yapılmalıdır.` diye konuştu.

`LÜKS KONUTLAR YA DA AVMLER YERİNE ESNAFIMIZ GELMELİ`

Sanayi sitelerinin taşınması ile kapasitelerinin de artacağını bildiren Palandöken şunları söyledi: `Sanayi işletmelerinin yerleşim alanı dışına taşınması için taşınma masrafları kredi ile desteklenecek. Bu taşınma, şehirlerin hem görüntü olarak hem hava kirliliği olarak rahatlaması açısından ve sanayi esnafı yönünden iyi bir adımdır. Sanayi sitelerinin kapasitesi de artırılmış olacak. Boşalan yerler en uygun şekilde değerlendirilirse ekonomimiz adına da büyük gelişmeler sağlanır. Lüks konutlar ya da büyük alışveriş merkezleri yerine buralara esnafımız getirilmeli.`