• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `AVM`LER KAPANIYOR, MİLLİ SERVET HEBA OLUYOR`


 

ANKARA - Sadece Ankara`da kapanan AVM`lerin yatırım değerinin yarım milyar lirayı geçtiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Şu ana kadar sadece Ankara`da 8 AVM kapandı. Bu kapanan AVM`leri yatırım değeri yarım milyar liradan fazla. Bunu ülke genelinde düşünürsek milyarları aşan milli servet heba oluyor` dedi.

 

-`PLANSIZ YAPILAŞMA MİLLİ SERVETİN HEBA OLMASINA NEDEN OLUYOR`

 

Plansız ve kontrolsüz açılan AVM`lerin milli servetin heba olmasına neden olduğunu belirten Palandöken, `Kapanan 8 AVM`ye yarım milyar liradan fazla yatırım yapıldı. Plansız ve kontrolsüz açılan AVM`ler sadece çevredeki esnafın kapanmasına değil, aynı zamanda milli servetin heba olmasına da neden oluyor. Ankara`daki bu durum diğer şehirler için örnek olsun ki Türkiye, ABD gibi AVM çöplüğüne dönmesin` şeklinde konuştu.

 

-`HİÇ AÇILMADAN KAPANAN AVM`LER VAR`

 

Bir AVM`nin sonradan hastaneye dönüştüğünü söyleyen Bendevi Palandöken, `Dükkânlara yeterince talep olmadığı için neredeyse hiç açılmadan kapanan AVM var. Yeni yapılan AVM`ler nedeniyle rağbet görmediği için yıkılan iki AVM`nin yerine yine AVM yapılıyor. Bir AVM, sonradan hastaneye çevrildi. Bir başkası metruk bir bina olarak duruyor. Bütün bunlar göz önündeyken yeni AVM inşaatları da hızla devam ediyor. Herkes Ankara`nın kapasitesinin üzerinde AVM yapıldığını söylerken yeni yapılan AVM inşaatları ise Ankara`nın ileride tam bir AVM çöplüğüne döneceğine işaret ediyor. Bu yatırımlar milli servettir. Esnafa da vatandaşa da yazık oluyor` sözlerine yer verdi.