• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN MESLEK İHTİYAÇ HARİTASI ÇIKARILMALI`


 

ANKARA- Haziran ayı işsizlik oranının TÜİK tarafından 10.2 açıklandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,`İşsizlik oranı yüzde 10`un üzerinde takiyip kaldı. İşsizliğin kalıcı olarak düşürülmesi için istihdam teşviklerinin yanında meslek ihtiyaçına göre politikalar belirlenmelidir` dedi.  

 

            -`İŞSİZLİK YÜZDE 10`A TAKİLİP KALDI`

            İstihdamın artmasında istihdama yönelik teşviklerin büyük etkisinin olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `İşsizlik oranı yüzde 10`un üzerinde takılıp kalsada istihdamda düzenli bir artış olduğu görülüyor. Bundan da anlaşılıyor ki iş güçüne katılım oranı artmasına rağmen işsizlik oranı düşmüyor. İşsizliğin kalıcı olarak düşürülebilmesi için teşvikler tek başına yeterli değil` diye konuştu.

 

            -`ARA ELEMAN İHTİYAÇI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR`

            İşsiz sayısının artmasına rağmen işgüçü ihtiyaçının da arttığını ifade eden Palandöken, `Özellikle ara eleman ihtiyaçı her geçen gün daha da artıyor. Gençlerin tamamı üniversite okumak istiyor aileler de bu isteğe destek veriyor. Ancak üniversite mezunu işsiz sayısı artarken işletmeler ara eleman bulamıyor. Bu sorunun çözümü için Türkiye`nin ara ve teknik eleman ihtiyaçının bölge bölge haritasının çıkarılmalı ve bu ihtiyaç analizi doğrultusunda gençlere meslek edindirilmelidir` şekilnde konuştu.