• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `MESLEKİ LİSELERİN VE YÜKSEKOKULLARIN ÖNEMİ ARTACAK`


 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek`in birer gün arayla meslek liselerinin ve meslek yüksekokullarının öneminin ve kalitesinin artacağına ilişkin açıklamalarını büyük memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Mesleki eğitim konusu sadece bir eğitim meselesi değildir. İşsizliğin azaltılması ve sanayi üretiminin artmasında en büyük pay mesleki eğitim almış ara eleman ihtiyacının karşılanması ile mümkün olur` dedi.

-`MESLEKİ LİSE VE YÜKSEK OKULLARIN EĞİTİM KALİTELERİ YÜKSELTİLMELİ`

Uzun yıllardır her fırsatta mesleki eğitimin önemine vurgu yaptıklarını belirten Palandöken, `Her fırsatta dilimiz döndüğünce ifade etmeye çalıştık. Bir taraftan işsizlik artarken diğer taraftan fabrikaların ara eleman bulamamasının en büyük nedeni, öğrencilerin tamamının üniversite okumaya yönlendirilmesinden kaynaklanıyor. Mesleki eğitime gereken önem verilmeyince çocuklarımız haklı olarak üniversiteye yöneliyorlar. Hangi bölüm olursa olsun yeter ki üniversite olsun düşüncesiyle okuyanların büyük bir kısmı işsiz kalırken sanayiciler çalıştıracak ara eleman bulamıyor. Bunun için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının müfredatı ve eğitim kalitesi en kısa zamanda mutlaka artırılmalıdır` şeklinde konuştu.

-`ARA ELEMAN AÇIĞINI SÜRATLE KAPATMALIYIZ`

Batılı ülkelerin 1960`lı ve 1970`li yıllarda ülkemizden çok sayıda işçi aldığının altını çizen Palandöken, `Başta Almanya olmak üzere batılı ülkeler 1960`lı ve 1970`li yıllarda kendi ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak için ülkemizden çok sayıda işçi çektiler. O yıllarda onların ihtiyacı olan ara elemanı bugün biz arıyoruz. Bu açığı kapattığımız zaman Türk sanayisi büyük bir atılım yapacaktır. Daha da ötesinde, ekonomik büyüme ve kalkınma hızı arttıkça batıdan tersine göç süreci de başlayacaktır` sözlerine yer verdi.