• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, `22 MİLYON ARAÇA OTOPARK ŞART`


 

ANKARA - Otopark yönetmeliğindeki değişikliğin uzun vadede trafiği rahatlatacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Otopark yönetmeliğinin her daireye bir araçlık otopark alanının zorunlu olacağı şekilde değiştirilmesi çok daha önce alınması gereken bir tedbirdi. Geç de olsa oldukça önemli olan bu düzenleme uzun vadede trafiği rahatlatacak. Ancak kısa vadeli tedbirler de gerekiyor` dedi.

-`ESNAF VE SANATKAR RAHATLAR`

Özellikle büyükşehirlerde otopark yetersizliğinin büyük bir sorun olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Büyük şehirlerin ana arterlerinde ve işyerlerinin yoğun olduğu caddelerde otopark yetersizliği nedeniyle hem esnafın işyerinin önü araçlarla kapanıyor hem de ana caddelerde yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Yeni yapılacak binalardaki otopark alanının bu sorunu çözmesi mümkün değil. Bunun için işyerlerinin yoğun olduğu her ana caddede en az bir katlı otoparkın bulunması da zorunlu olmalı. İmar planları, bu ihtiyaçlara göre belirlenmeli ve imar planlarında otopark alanları da yer almalı` sözlerine yer verdi.

-`19 MİLYON KONUTUN 7 MİLYONU KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRİYOR`

Yaklaşık 7 milyon yapının kentsel dönüşüme gireceğinin ifade eden Palandöken, `Ülkemizde 19 milyon konut bulunmasına karşın trafikte 22 milyon araç var. Bu konutların 7 milyon kadarı kentsel dönüşüme girecek. Kentsel dönüşüm sırasında hem her daireye bir konut uygulaması olmalı hem de ana caddelerde çok katlı otopark yapılmalı. Böylelikle en azından kentsel dönüşüme giren yerlerde kaldırımlarda park etmiş otomobil sorununu çözmüş oluruz. Otopark yetersizliğinden kaldırımlara park eden araçlar hem yayalar hem de engelli vatandaşlarımız için büyük bir sorun teşkil ediyor` sözlerine yer verdi.